Bezgov kremni mousse - Grahnit
V kozici zavremo 250ml riževega
mleka, nato dodamo 400g bezgovih cvetov (cca 150g posušenih) ter dodamo 50g
sladkorja.
V drugo kozico damo 2 rumenjaka
ter prelijemo z bezgovim mlekom (iz prejšnjega koraka). Maso začnemo segrevati
ter ob tem neprestano mešamo.
Ko masa doseže vrelišče dodamo
žlico škroba. Kuhamo približno 2 minuti da škrob poveže maso. Nato maso
ohladimo.
Iz dveh beljakov stepemo sneg.
Vanj dodamo sladkorni sirup ki ga pripravimo s segrevanjem 50g sladkorja v 50ml
vode (sirup moramo segreti na približno 118°C).
Ob dodajanju sirupa sneg
neprestano stepamo.
Nato stepemo 80g sladke smetane
ter jo skupaj z beljaki na rahlo vmešamo v bezgovo maso. Vlijemo v posodice ter
čez noč pustimo v hladilniku.