Green & Safe - Portorož in Piran
Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Green & Safe

Ravnajmo odgovorno, varno in trajnostno

Že vrsto let prizadevamo delovati trajnostno in odgovorno do čudovite zelene narave in bogate lokalne kulturne dediščine in smo s svojim ravnanjem zgled tudi drugim. Upoštevamo visoke higienske standarde . Našo zavezo za ustvarjanje pogojev za varen oddih smo združili v znak Green & Safe. Predstavljamo vam 5 temeljev zelene in varne destinacije.


1. Po vsej Sloveniji veljajo visoke higienske zahteve

Ukrepi in zahteve, ki jih glede na epidemiološko stanje strokovno pripravlja in usmerja Nacionalni inštitut za javno zdravje Republike Slovenije, veljajo za vso Slovenijo. .Za turistično in gostinsko dejavnost veljajo dodatni strokovno utemeljeni higienski ukrepi in priporočila, ki preprečujejo možnost okužb.

2. Slovenija je ena od najbolj varnih držav na svetu

Na podlagi 23 meril, ki ocenjujejo miroljubnost oziroma varnost držav, se Slovenija že več let uvršča med najvarnejše države sveta. Ob zadnji dozdajšnji objavi lestvice globalnega indeksa miru (Global Peace Index for 2020) se je Slovenija uvrstila na enajsto mesto. Z odgovornim ravnanjem ohranjamo našo skupno varnost.

3. Smo vzor za zelene destinacije sveta

Slovenija je prva, ki je kot celotna država prejela ugledni naziv Green Destination. Našo zavzetost za trajnostni razvoj slovenskega turizma dokazujejo mednarodne strokovne nagrade, kot je Best of Europe 2020 v okviru izbora 2020 Sustainable Top 100 Destination Awards. Portorož je ena izmed 50 turističnih destinacij pod krovno znamko SLOVENIA GREEN, ki izpolnjuje kriterije Green Destinations Standard.

4. Radi živimo aktivno, zdravo in zeleno

Smo edina evropska država, ki združuje Alpe in Mediteran, Kras in Panonsko nižino. Pri nas živi več kot 22 tisoč živalskih in rastlinskih vrst! Kar okoli 60 odstotkov površine Slovenije prekrivajo gozdovi. Skoraj 40 % ozemlja Slovenije predstavljajo varovana območja narave. Iz mestnih središč je le korak do zelene narave. Ne zamudite priložnosti za dejavnosti na prostem!

5. Butična in edinstvena doživetja 365 dni na leto

V Sloveniji lahko vsak dan v letu na svoj izbrani način in butično doživimo, obiščemo, izkusimo ter okusimo kaj novega! Smo dežela edinstvenih doživetij, stran od množičnega turizma. Razgibana pokrajina ponuja široko paleto aktivnosti na prostem v naravi, med krožnimi potovanji po državi v vsaki regiji okusite drugačno pristno lokalno kulinariko. V deželi, ki je znana tudi po zdravih vodah in zdraviliščih, zlahka poskrbite za zelen, aktiven, zdrav in varen oddih.

Vaše mnenje šteje