Kulinarika - Portorož in Piran

Kulinarika

Povej, kaj ješ in povem ti, kdo si!

Če upoštevamo rek »Povej, kaj ješ in povem ti, kdo si!«, je primorska pokrajina brez dvoma sočna, barvita, okusna in raznolika. Mediteranska kuhinja, ki velja za eno najbolj zdravih, je svoj pečat pustila tudi na tem koščku najbolj severnega Sredozemlja. Lokalni naravni proizvodi, med katerimi zagotovo najbolj blestijo sol, olive, sveže sadje in zelenjava, bogata vina ter drugi okusni darovi morja in zalednih pokrajin, se odlično zlijejo s ščepcem avtohtonih mediteranskih začimb in dišavnic.

Skupaj ustvarijo bogato istrsko kulinariko s tradicijo, ki prefinjeno razvaja brbončice tako z morskimi kot z mesnimi jedmi.

Osrednji povezovalni element lokalne kulinarike je zagotovo sol iz lokalnih solin. Mednarodno priznano in cenjeno lokalno bogastvo oplemeniti prav vsako jed in je stalnica tako tradicionalne kuhinje kot izvirnih kulinaričnih podvigov. Beli kristalčki, ki se lesketajo v sončnih žarkih, dodajo kanček avtohtone pristnosti in se uporabljajo tako kot osnovna začimba, kot tudi prestižni element nenavadnih kombinacij okusov.

Zazibajte se v melodiji odkrivanja mediteranskih okusov in spoznajte celotno paleto lokalne kulinarične ponudbe – od prestižnih restavracij do zalednih domačij in s tradicijo prežetih priljubljenih osmic.

Ko hrana postane doživetje

Za res avtentično doživetje pravih okusov slovenske Istre ne smete zamuditi spodnjih kulinaričnih zanimivosti.

od
134.00€
na osebo
Extravaganza z e-kolesom Mareatour
1.9.2018 - 31.12.2023
Kolesarjenje skozi čudovita mesta slovenske Istre, vijuganje po trgih in ozkih ulicah mest, po poti stare železniške proge Parenzana – Pot zdravja in ...
Mareatour Premium
od
150.00€
na osebo
Sredozemska kuharska delavnica priprave rib z Ireno Fonda
9.8.2021 - 31.12.2023
Si že od nekdaj želite, da bi se naučili čisto vse o pripravi rib in morskih sadežev? 
Ribogojnica Fonda
od
45.00€
na osebo
Nepozabni dan v Ribogojnici Fonda
Vsem ljubiteljem morja in morske hrane ponujamo zanimivo in nepozabno doživetje, vodene oglede ribogojnice in školjčišč Fonda. Med plovbo va ...
Ribogojnica Fonda
25.00€
na osebo
Gourmet olive tours
V oljčnem nasadu boste okusili naše sveže pridelane dobrote in uživali ob razgledu na Sečoveljske soline.
Kmetija Gramona
129.00€
na osebo
Tartufi: Lov & Kuhanje & Pokušina
1.1.2018 - 31.12.2023

Ali so tartufi res afrodiziak? Zakaj so pri lovu psi zamenjali prašiče? Ali res lahko nabiramo tartufe samo ponoči?

IstraTerra, agencija za posebna doživetja
Okusi Istre

Okusi Istre

Povabite družino, prijatelje, poslovnega partnerja ali svojega dragega. Pridružite se nam pri raziskovanju okusov Slovenske Istre.
Izberite jezik
Prenesi

Morski datlji? Ne, hvala!

Pod imenom Morski datlji? Ne, hvala! se izvaja projekt, katerega namen je ozaveščanje javnosti o načinih varovanja morskih datljev in morskega okolja ter o tem, kako nevarno za zdravje je lahko uživanje teh školjk. 

Dobro je vedeti:
• Prepovedano je nabiranje, posedovanje in prodaja morskih datljev. Za nezakonito ravnanje vas lahko kaznujejo carina, policija ali inšpekcija. 
• Če so morski datlji del gostinske ponudbe, je to nezakonito dejanje. 
• Uživanje pretihotapljenih školjk lahko povzroči prebavne težave ali celo zastrupitve, saj niso bile zdravstveno pregledane in ni bil opravljen veterinarski nadzor.