Kulinarika - Portorož in Piran
Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Kulinarika

Povej, kaj ješ in povem ti, kdo si!

Če upoštevamo rek »Povej, kaj ješ in povem ti, kdo si!«, je primorska pokrajina brez dvoma sočna, barvita, okusna in raznolika. Mediteranska kuhinja, ki velja za eno najbolj zdravih, je svoj pečat pustila tudi na tem koščku najbolj severnega Sredozemlja. Lokalni naravni proizvodi, med katerimi zagotovo najbolj blestijo sol, olive, sveže sadje in zelenjava, bogata vina ter drugi okusni darovi morja in zalednih pokrajin, se odlično zlijejo s ščepcem avtohtonih mediteranskih začimb in dišavnic.

Skupaj ustvarijo bogato istrsko kulinariko s tradicijo, ki prefinjeno razvaja brbončice tako z morskimi kot z mesnimi jedmi.

Osrednji povezovalni element lokalne kulinarike je zagotovo sol iz lokalnih solin. Mednarodno priznano in cenjeno lokalno bogastvo oplemeniti prav vsako jed in je stalnica tako tradicionalne kuhinje kot izvirnih kulinaričnih podvigov. Beli kristalčki, ki se lesketajo v sončnih žarkih, dodajo kanček avtohtone pristnosti in se uporabljajo tako kot osnovna začimba, kot tudi prestižni element nenavadnih kombinacij okusov.

Zazibajte se v melodiji odkrivanja mediteranskih okusov in spoznajte celotno paleto lokalne kulinarične ponudbe – od prestižnih restavracij do zalednih domačij in s tradicijo prežetih priljubljenih osmic.

Ko hrana postane doživetje

Za res avtentično doživetje pravih okusov slovenske Istre ne smete zamuditi spodnjih kulinaričnih zanimivosti.

https://www.portoroz.si:443/si/imagelib/object/default/dozivetja/Fonda/feel_and_taste_Ribogojnica%20Fonda_Branko_Furlanic-SUE-cut2.jpg
od
66.00€
na osebo
Nepozabni dan v ribjem vrtu Fonda - obiščite edinstven ribji butik sredi morja
Vsem ljubiteljem morja in morske hrane ponujamo zanimivo in nepozabno doživetje: voden ogled ribogojnice in školjčišča Fonda. Izlet bomo zaključili z ...
Ribogojnica Fonda
https://www.portoroz.si:443/si/imagelib/object/default/dozivetja/Istraterra/Lov-na-tartufe-(2).jpg
129.00€
na osebo
Tartufi: Lov & Kuhanje & Pokušina
1.1.2018 - 31.12.2024

Ali so tartufi res afrodiziak? Zakaj so pri lovu psi zamenjali prašiče? Ali res lahko nabiramo tartufe samo ponoči?

IstraTerra, agencija za posebna doživetja
Tradicionalni istrski recepti

Tradicionalni istrski recepti

Povabite družino, prijatelje, poslovnega partnerja ali svojega dragega. Pridružite se nam pri raziskovanju okusov Slovenske Istre.
Izberite jezik
Prenesi

Morski datlji? Ne, hvala!

Pod imenom Morski datlji? Ne, hvala! se izvaja projekt, katerega namen je ozaveščanje javnosti o načinih varovanja morskih datljev in morskega okolja ter o tem, kako nevarno za zdravje je lahko uživanje teh školjk. 

Dobro je vedeti:
• Prepovedano je nabiranje, posedovanje in prodaja morskih datljev. Za nezakonito ravnanje vas lahko kaznujejo carina, policija ali inšpekcija. 
• Če so morski datlji del gostinske ponudbe, je to nezakonito dejanje. 
• Uživanje pretihotapljenih školjk lahko povzroči prebavne težave ali celo zastrupitve, saj niso bile zdravstveno pregledane in ni bil opravljen veterinarski nadzor.