Kulinarika - Portorož in Piran

Kulinarika

Povej, kaj ješ in povem ti, kdo si!

Če upoštevamo rek »Povej, kaj ješ in povem ti, kdo si!«, je primorska pokrajina brez dvoma sočna, barvita, okusna in raznolika. Mediteranska kuhinja, ki velja za eno najbolj zdravih, je svoj pečat pustila tudi na tem koščku najbolj severnega Sredozemlja. Lokalni naravni proizvodi, med katerimi zagotovo najbolj blestijo sol, olive, sveže sadje in zelenjava, bogata vina ter drugi okusni darovi morja in zalednih pokrajin, se odlično zlijejo s ščepcem avtohtonih mediteranskih začimb in dišavnic.

Skupaj ustvarijo bogato istrsko kulinariko s tradicijo, ki prefinjeno razvaja brbončice tako z morskimi kot z mesnimi jedmi.

Osrednji povezovalni element lokalne kulinarike je zagotovo sol iz lokalnih solin. Mednarodno priznano in cenjeno lokalno bogastvo oplemeniti prav vsako jed in je stalnica tako tradicionalne kuhinje kot izvirnih kulinaričnih podvigov. Beli kristalčki, ki se lesketajo v sončnih žarkih, dodajo kanček avtohtone pristnosti in se uporabljajo tako kot osnovna začimba, kot tudi prestižni element nenavadnih kombinacij okusov.

Zazibajte se v melodiji odkrivanja mediteranskih okusov in spoznajte celotno paleto lokalne kulinarične ponudbe – od prestižnih restavracij do zalednih domačij in s tradicijo prežetih priljubljenih osmic.

Ko hrana postane doživetje

Za res avtentično doživetje pravih okusov slovenske Istre ne smete zamuditi spodnjih kulinaričnih zanimivosti.

od
49.00€
na osebo
Spoznaj pristno istrsko zaledje - oljke, lokalno kulinariko in zelišča
5.3. - 30.11.2019

Dobrodošli na podeželju pri nas doma, kjer boste na pristen način spoznali življenje v zaledju slovenske Istre, okušali lokalne dobrote, odkrili za ...

Turistična kmetija Medljan
od
119.00€
na osebo
Kulinarični izlet z e-kolesi in 5-hodnim menijem
1.9.2018 - 31.12.2019
Spoznajte slovensko obalo z e-kolesom na celodnevnem izletu, ki združuje lokalno kulinariko s čudovitimi plažami, zgodovinskimi znamenitostmi in sliko ...
Mareatour tourist agency
od
36.00€
na osebo
Ogledi ribogojnice Fonda s hibridnim fotovoltaičnih plovilom
Spoznali bomo, zakaj je Piranski brancin Fonda tako poseben in izjemnega okusa.
Ribogojnica Fonda
25.00€
na osebo
Gourmet olive tours
V oljčnem nasadu boste okusili naše sveže pridelane dobrote in uživali ob razgledu na Sečoveljske soline.
Kmetija Gramona
99.00€
na osebo
Tartufi: Lov & Kuhanje & Pokušina
1.1.2018 - 31.1.2020

Ali so tartufi res afrodiziak? Zakaj so pri lovu psi zamenjali prašiče? Ali res lahko nabiramo tartufe samo ponoči?

IstraTerra, agencija za posebna doživetja
Okusi Istre

Okusi Istre

Povabite družino, prijatelje, poslovnega partnerja ali svojega dragega. Pridružite se nam pri raziskovanju okusov Slovenske Istre.
Izberite jezik
Prenesi

Rezervirajte svoje doživetje!

Mmmm, božansko! Predajte se gurmanskim užitkom s pridihom Mediterana in popestrite svoj oddih s kulinarično noto. Poglejte aktualno ponudbo!

Kraj
Tematika
Posebnosti
Zemljevid
Seznam