Kristian Zule - Portorož in Piran
Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Kristian Zule

Kristian Zule - najmlajši slovenski chef z Michelinovim priznanjem

Kristian je mlad kuhar, ki svoje kulinarične mojstrovine ustvarjata v Stari Gostilni v samem središču mesta Piran, v okolju z globoko zakoreninjeno tradicijo solinarstva, v mesto ljubezni, brezčasne romantike, kjer se temperament Sredozemlja, letnih časov, srčnost ter mladostni entuziazem kuharjev prepletajo v okusih na njunem krožniku.

Kje kuha? Stara gostilna - Vecchia osteria
Posebnosti kuhinje? Njegova kuhinja temelji na kreativnem preoblikovanjem kulinarične preteklosti lokalnega okolja, kjer s kakovostnimi in sezonskimi sestavinami ustvarja prihodnost
Kaj ga navdihuje? Zaveda se, kako pomemben je krog dobaviteljev in proces postavljanja mreže le teh, saj je in vedno tudi bo, glavna zvezda kuhinje sestavina / surovina. 
Najbolj priljubljeno v restavraciji Biftek Stara gostilna, Kraljica morja - kapesante, Zlata črnina z beluga kaviarjem, foie gras in sladko ala chef - Kiki. 


Njegova kuhinja temelji na kreativnem preoblikovanjem kulinarične preteklosti lokalnega okolja, kjer s kakovostnimi in sezonskimi sestavinami ustvarja prihodnost. Zaveda se, kako pomemben je krog dobaviteljev in proces postavljanja mreže le teh, saj je in vedno tudi bo, glavna zvezda kuhinje sestavina - surovina. Kot kuharju mu je pomembno, da gostu ponudi le najboljše, kar premore narava v danem trenutku. Njegovo kuharsko igrišče predstavlja cel svet pri čemer mora iti vse z roko v roki – hrana, pijača, ambient, postrežba … vse to mora delovati, da bo lahko kulinarično doživetje nepozabno.

V kuhinji ne popušča in ne dopušča površnosti. Zato so njegovi krožniki vedno dovršeni – popolnoma taki, kot si jih je naslikal v mislih. Navdušuje se nad naravnimi procesi fermentacije in shranjevanja živil. Sam poskrbi za vlaganje ali sušenje najboljšega, kar ponuja narava, prav tako se sam posveča pripravi redukcij. To je skrivnost, da se lahko tudi pozimi na njegovih krožnikih bohotijo okusi poletja in arome, ki nas popeljejo v čas, ko je Mediteran najlepši. Motivira ga želja po vzpenjanju na kuharski lestvici najboljših. Neprestano je v iskanju novih okusov in v preži za novimi butičnimi ponudniki surovin ter sestavinami, ki ga navdihujejo ter doprinašajo k njegovemu znanju. Največji izziv mu je slediti trendom, hkrati pa jih tudi interpretirati in poustvarjati po svoje, pritegniti s svojo drugačnostjo in izvirnostjo.