Kulinarična pravljica - Portorož in Piran
Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Kulinarična pravljica

Pravijo, da se v Istri življenje vrti okoli (dobre) hrane. In res je tako. Sol, oljčno olje, bogata vina, sveže sadje in zelenjava, pa olive, sadeži morja … Vse to se znajde na krožnikih naše pravljične kulinarične dežele. Istrske okuse lahko odkrivate prek doživetij, dogodkov ali pa na gurmanskih pustolovščinah. Preverite, na katerih! 

Kulinarična doživetja

Si želite okuse Istre spoznavati na drugačen način? Lahko jih odkrivate v objemu zgodovinskega ambienta, odpeljemo vas tudi nazaj v čas, ali pa na naše podeželje, v osrčje neokrnjene narave. Bi raje šli na morje? Nič lažjega, gurmanska razvajanja vas čakajo na vsakem koraku. Izberite svoj najljubši način razvajanja z enim od doživetij!

Sanjsko doživetje v soju sveč

Sanjsko doživetje v soju sveč

Doživetje, ki združuje lepoto historičnega ambienta mestnega jedra Kopra, odlično lokalno kulinariko ter skrivnosti življenja v srednjem veku, bo pričaralo sanjsko popotovanje v preteklost.
Rimski okusi pod zvezdami

Rimski okusi pod zvezdami

Prelevite se v Rimljane in se odpravite na popolnoma hedonistično popotovanje v preteklost na idilični lokaciji tik ob morju, kjer je nekdaj stala rimska obmorska vila. Prepustite se vilicusu in spoznajte uživaštvo rimskega življenja.
Vintage kulinarično doživetje Lisjak

Vintage kulinarično doživetje Lisjak

Podajte se na izobraževalno popotovanje po sledeh starih avtohtonih sort oljk, ki rastejo na najlepših razglednih točkah slovenske obale in istrskega podeželja, v družbi članov družine Lisjak, ki so hkrati tudi oljarji.
Posebna delavnica priprave rib z Ireno Fonda

Posebna delavnica priprave rib z Ireno Fonda

Na kuharski delavnici z Ireno Fonda se boste v čarobnem okolju Ribjega vrta Fonda, tik ob morju in lučaj od Sečoveljskih solin, v majhni skupini naučili vse, kar morate vedeti, da postanete strokovnjak za pripravo rib in morskih sadežev.
COB doživetje v malem

COB doživetje v malem

Razširite svoje kulinarično obzorje. Popeljali vas bomo na kratko potovanje skozi našo pokrajino, kulturo ter vam skozi kulinariko predstavili naš način življenja.

Aktivno in gurmansko

Se dobra hrana prileže šele po kakovostnem gibanju v naravi? Nič lažjega, v Slovenski Istri je vse mogoče! Spoznajte skrite kotičke podeželja in prisluhnite zgodbam domačinov. Prepustite se tipičnim istrskim jedem, ki si jih morda celo pripravite kar sami – pod budnim očesom naših mojstrov, seveda. Odkrivajte lokalno – aktivno in gurmansko.

Lov na tartufe

Lov na tartufe

Raziščite skrite kotičke istrskih gozdov in v družbi izkušenih tartufarjev in njihovih psov poiščite ta dišeči gomolj. Po uspešnem lovu pa si privoščite še kulinarično avanturo s tartufi, ob spremstvu istrske žlahtne kapljice.
Kulinarična treking avantura

Kulinarična treking avantura

Obujte pohodne čevlje in se odpravite z nami na potep med idilične vasice, ki se skrivajo daleč stran od vsakdanjega vrveža. Na poti vam bomo pripravili številna kulinarična presenečenja ter zabavna srečanja z domačini!
Gourmet olive tours

Gourmet olive tours

Vabimo vas na piransko podeželje, kjer boste v oljčnem nasadu nad Krajinskim parkom Sečoveljske soline okusili sveže pridelane dobrote, odkrili skrivnosti okušanja večkrat nagrajenega ekološko pridelanega oljčnega olja in uživali ob razgledu na Sečoveljske soline.
Po vinski cesti z vinskim avtobusom

Po vinski cesti z vinskim avtobusom

Vinski avtobus vas bo popeljal po 10 kilometrski poti, med vinograde Slovenske Istre, vse do razgleda na modro širjavo in razbrazdane alpske vrhove - v Marezige, kjer domuje prva vinska fontana v Sloveniji.
Ogled stoletnega vinograda in degustacija

Ogled stoletnega vinograda in degustacija

Obiščite najstarejši vinograd in butično vinsko klet Vilija Bržana v Marezigah. Ob čudovitem razgledu na Koprski in Tržaški zaliv boste spoznali domačijo, del istrske zgodovine in uživali v vinski kleti

Kulinarični dogodki

Na kulinaričnih dogodkih zberemo na enem mestu samo tisto najboljše iz Istre, in to za prav vsak okus. Ste za morsko, mesno, sveže, sezonsko in zdravo? Ali vas prej premamijo sladke pregrehe in kozarček istrske žlahtne kapljice? Spoznajte »ta prave« istrske okuse in se prepustite radosti na istrskih dogodkih. 

Altroke Istra Gourmet Festival

Altroke Istra Gourmet Festival

Altroke Istra Gourmet Festival je odlična priložnost za okušanje istrske kulinarike. Gre za sklop dogodkov, ki se odvijajo v Kopru in v različnih krajih njegovega podeželja.
Pomol okusov

Pomol okusov

Kulinarično dogajanje v stilu "street fooda" na severnem pomolu je zaznamovano z odlično eno-gastronomsko ponudbo Izole z okolico. Na Pomolu okusov imate možnost na enem mestu preizkusiti istrske okuse.
Sladka Istra

Sladka Istra

Mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov Sladka Istra je odlična priložnost, da korak od morja spoznate tako rekoč vse, kar je povezano s svetom sladkega.

Poglejte še