Doživetja - Portorož in Piran

Sredozemska kuharska delavnica priprave rib z Ireno Fonda

Si že od nekdaj želite, da bi se naučili čisto vse o pripravi rib in morskih sadežev? Na kuharski delavnici z Ireno Fonda se boste v čarobnem okolju Ribjega vrta Fonda, tik ob morju in lučaj od Sečoveljskih solin, v majhni skupini naučili vse, kar morate vedeti, da postanete ekspert za pripravo rib in morskih sadežev. Mar ni prav to tisto, kar želite prinesti domov kot trajen počitniški spomin?

od 150 € / osebo

Si želite naučiti čisto vse o pripravi rib in morskih sadežev? V majhni skupini bomo v štiriurni delavnici v prijetnem okolju pod borovci ob morju skupaj pripravili ribjo juho, karpačo, sašimi in tartar iz surove ribe, predjed iz dimljenega brancina, klapavice ali drugo sezonsko topla predjed po našem receptu in ribo po receptu Fonda.


KUPI

Opis

Podrobnejši potek delavnice:

  • - dobrodošlica s prigrizkom ob kozarcu odlične malvazije in osvežilne vode z zelišči.
  • - predstavitev ribogojnice Fonda in uvod v pripravo morske hrane - kako prepoznati in kupiti res svežo ribo ter kako jo pripraviti.
  • - čiščenje in filiranje rib in priprava odlične ribje juhe.
  • - različni načini priprave surovega brancina – razlike med carpacciem, sashimijem in tartarjem.
  • - priprava predjedi iz dimljenega brancina.
  • - klapavice po našem receptu ali druga sezonska topla predjed
  • - morska pojedina, ki bo sledila delavnici: pripravili boste file piranskega brancina v »škartocu« in se na koncu tudi posladkali. 

Trajanje ogleda: 4 h.

Termini:

-  vsak četrtek ob 11.00 v slovenskem jeziku (oziroma v angleškem/nemškem/italijanskem  jeziku za tujejezične skupine).

-  vsako nedeljo ob 11.00 v slovenskem jeziku (oziroma v angleškem/nemškem/italijanskem jeziku za tujejezične skupine). 


Po predhodnem dogovoru so možne tudi individualne kuharske delavnice za manjše število ljudi v drugih terminih po ceni 600,00 € na skupino od 1-4 osebe oziroma 150 € na osebo za 5 in več oseb. 

V ceno so poleg kuharske delavnice vključeni tudi vsi pripomočki in sestavine, morska pojedina s štirimi hodi, sladica presenečenja in recepti za jedi, ki jih bomo pripravili na kuharski delavnici.


Rezervacija je mogoča najkasneje do 48 ur pred terminom.

Brezplačna odpoved je do 24 ur pred dogodkom.

Min. število prijavljenih: 2.

Aktivnost ni primerna za otroke manjše od 8 let.