Si že od nekdaj želite, da bi se naučili čisto vse o pripravi rib in
morskih sadežev? Na kuharski delavnici z Ireno Fonda se boste v čarobnem okolju
Ribjega vrta Fonda, tik ob morju in lučaj od Sečoveljskih solin, v majhni
skupini naučili vse, kar morate vedeti, da postanete ekspert za pripravo rib in
morskih sadežev. Mar ni prav to tisto, kar želite prinesti domov kot trajen
počitniški spomin?
Podrobnejši
potek delavnice:
- - dobrodošlica
s prigrizkom ob kozarcu odlične malvazije in osvežilne vode z zelišči.
- - predstavitev
ribogojnice Fonda in uvod v pripravo morske hrane - kako prepoznati in kupiti
res svežo ribo ter kako jo pripraviti.
- - čiščenje in
filiranje rib in priprava odlične ribje juhe.
- - različni
načini priprave surovega brancina – razlike med carpacciem, sashimijem in
tartarjem.
- - priprava
predjedi iz dimljenega brancina.
- - klapavice po
našem receptu ali druga sezonska topla predjed
- - morska
pojedina, ki bo sledila delavnici: pripravili boste file piranskega brancina v
»škartocu« in se na koncu tudi posladkali.
|
Trajanje ogleda: 4 h.
Termini:
- vsak četrtek ob 11.00 v slovenskem jeziku (oziroma v angleškem/nemškem/italijanskem jeziku za tujejezične skupine).
- vsako nedeljo ob 11.00 v slovenskem jeziku (oziroma v angleškem/nemškem/italijanskem jeziku za tujejezične skupine).
Po predhodnem dogovoru so možne tudi individualne kuharske delavnice za manjše
število ljudi v drugih terminih po ceni 600,00 € na skupino od 1-4 osebe oziroma 150 € na osebo za 5 in več oseb.
V ceno so poleg kuharske delavnice vključeni tudi vsi pripomočki in
sestavine, morska pojedina s štirimi hodi, sladica presenečenja in recepti za jedi,
ki jih bomo pripravili na kuharski delavnici.
Rezervacija je mogoča najkasneje do 48 ur pred terminom.
Brezplačna odpoved je do 24 ur pred dogodkom.
Min. število prijavljenih: 2.
Aktivnost ni primerna za otroke manjše od 8 let.