Koronavirus (Covid-19) - Portorož in Piran

Koronavirus (Covid-19)

Na tej strani lahko najdete vse osnovne informacije in vire informacij o koronavirusu, če potujete ali se trenutno nahajate v Portorožu & Piranu. 

Turistično združenje Portorož pozorno spremlja razmere v zvezi s širjenjem Covida-19. Smo v stalnem stiku s Slovensko turistično agencijo, sledimo napotkom Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), Ministrstva za zdravje (MZ) in drugih ustreznih virov. 

Najnovejše informacije

Okužbe v Sloveniji se zmanjšujejo.

Poiščite najnovejše informacije o številu potrjenih okužb s koronavirusom in najpomembnejših pojasnilih glede trenutnih omejitev v Sloveniji.  

Obvezno je nošenje zaščitne maske v vseh zaprtih javnih prostorih in na prostem, kjer ni mogoče zagotoviti najmanj 1,5m razdalje. 

Dovoljeno je tudi zadrževanje oseb v zaprtih javnih prostorih, kjer je lahko ena oseba na 20 kvadratnih metrov prostora. 

(To velja v primeru, da gre za javno prireditev ali shod, obisk knjižnice, arhiva, muzeja ali galerije, kolektivno uresničevanje verske svobode ali športno rekreativno udejstvovanje.)

Dovoljena so javna srečanja do 10 oseb hkrati in na istem mestu z izjemo oseb iz istega gospodinjstva. Pri čemer se je treba strogo držati vseh varnostnih ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe. 

Odprte so vse trgovine, kjer je še vedno omejeno število strank, prav tako so pod določenimi pogoji odprte restavracije in bari. 

Odpirajo se tudi nastanitvene storitve do 30 nastanitvenih enot, ne glede na velikost nastanitvenega obrata. 

Potrošniki lahko koristijo namestitev z negativnim rezultatom testa (PCR ali HAG, ki ni starejši od 48 ur) ali dokazilom o prebolelosti oziroma o cepljenju

Javni prevoz deluje.  

Ministrstvo za notranje zadeve je objavilo najpomembnejša pojasnila glede sedanjih omejitev v Sloveniji. 

Informacije o prehodu državnih meja, ki jih sporoča vlada RS. 

Turistične informacijske pisarne v Portorožu, Piranu in Padni se z ponedeljkom 26.4.2021 odpirajo, za informacije pa smo na voljo tudi na info@portoroz.si

Medicinska pomoč

Če začutite simptome možne okužbe s covid-19 (kašelj, vročina, težko dihanje), pokličite 112 za dodatna navodila. 

Klicni center korona virus s posodobljene informacije je na voljo brezplačno na telefonski številki 080 1404, za klice iz tujine pa na +386 1 478 7550 od ponedeljka do petka med 8.00 in 18.00 uro. Na vaša vprašanja odgovarjajo študentje višjih letnikov Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani pod mentorstvom ustreznih strokovnjakov. 

Več informacij