Električne polnilnice - Portorož in Piran
Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Električne polnilnice

Koprska ima pet polnilnih postaj s skupno 13 parkirnimi mesti, namenjenimi polnjenju. Ena polnilnica ima namreč več priključkov, vse ostale pa po dva. Kot so pojasnili za STA, so jih v celoti zamenjali lani.

Občina Piran ima osem javnih električnih polnilnic, in sicer štiri v Piranu, dve v središču Portoroža, eno v Luciji ter eno v Strunjanu. Vsaka polnilnica omogoča hkratno polnjenje dveh vozil. Prvo polnilno postajo so skupaj z družbo Elektro Primorska, javnim podjetjem Okolje Piran in podjetjem Belmet postavili septembra leta 2010. Decembra lani je občina postavila še tri polnilne postaje proizvajalca Etrel, za katere je prejela nepovratno finančno spodbudo Eko sklada v višini 9000 evrov. Decembra 2020 pa je občina v okviru projekta MobiTour (Interreg Italia-Slovenija) postavila še 4 električne polnilnice (Piran, Portorož, Lucija in Strunjan). 

V Izoli imajo eno električno polnilno postajo z dvema polnilnima mestoma, ki jo je Komunala Izola postavila novembra 2015. V Ankaranu polnilnic nimajo, saj sta temeljna razvojna cilja njihovega prometnega sistema spodbujanje javnega prometa, kolesarjenja in hoje ter zmanjšanje prometa osebnih motornih vozil.