Doživetja - Portorož in Piran
Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Ribiška pustolovščina na ladjici

Vas navdušuje športni ribolov? Lepo vabljeni, da se pridružite kapitanu Petru na nepozabni pustolovščini, kjer bo delil skrivnosti slovenskega morja in njegovih anekdot!
/default/dozivetja/Seafishing Slovenia/
že od 90 € na ribiča (45 € za spremljevalca)

CENA VKLJUČUJE:

 • poldnevni izlet z ladjico in ribolov z izkušenim istrskim ribičem
 • dovoljenje za ribolov, izdano na vaše ime
 • vso potrebno opremo za ribolov: palice, vabe, drobni material, rešilni jopič
 • brezplačna pijača na ladjici (voda in sokovi)
 • celoten izkupiček vašega dnevnega ulova
REZERVIRAJTE TUKAJ

Vas navdušuje športni ribolov? Pridružite se nepozabnemu poldnevnemu ribolovu z izkušenim ribičem

 • Zbirno mesto: Koprski mestni mandrač, pod Grand Hotelom Koper
 • Ura odhoda: 7:30
 • Ura prihoda: 12:30
 • Cena na ribiča: 90 €
 • Cena za neribiča, spremljevalca: 45 €

Za sodelovanje v ribolovu je obvezna veljavna ribolovna dovolilnica, ki je vključena v ceno paketa za enega udeleženca. Število razpoložljivih mest je omejeno na največ 5 ribičev in/ali spremljevalcev. 
Doživetje se izvaja v slovenskem, italijanskem in angleškem jeziku. V primeru neugodnih vremenskih razmer bo športni ribolov prestavljen na drugi datum v soglasju z udeleženci izleta, da zagotovimo optimalno izkušnjo vsem udeležencem.

Na odprto morje vas bo popeljal ribič Peter

Vaš vodnik, mladi ribič Peter iz Kopra, nadaljuje družinsko tradicijo, saj je svojo ribiško pot začel na koprskem pomolu in nadaljeval v ribiškem klubu PLK Koper in z uvrstitvijo v Slovensko reprezentanco za morski ribolov z nastopi na svetovnih prvenstvih med letoma 2004 – 2009. 

Kot izkušen ribiški vodič in poznavalec morja, Peter, diplomiran zgodovinar, vam bo z veseljem delil anekdote, ki jih še vedno šepeta morje, saj je diplomiral na temo zgodnjega razvoja ribištva v severni Istri.

Z bogatim znanjem in več kot desetletnimi izkušnjami vodi navdušene ribiče po čarobnem svetu morskega ribolova, bo tudi vas popeljal na nepozabno ribiško pustolovščino.

Oprema za ribiško pustolovščino

Za vas je pripravljena vsa potrebna oprema - ribiške palice, vab in drobni material, ter rešilni jopič za vašo popolno varnost. 

Priporočamo primerna oblačila glede na letni čas ter zaščito pred soncem poleti. 

Za našo skupno morsko pustolovščino smo vam pripravili gliser Fortis Fisher 590 letnik 2019 s zunanjim motorjem Suzuki 90 s široko površino.


Vrste rib, katere lahko pričakujete na vaši morski pustolovščini

Športni ribolov je lahko prava pustolovščina, kjer vsak trenutek predstavlja svoj edinstven izziv. Z izkušenim kapitanom Petrom se boste podali v nepozabno doživetje, kjer boste v odvisnosti od sezone odkrivali:

 • ribone: sezona se začne s pomladjo, nato jo poletje za trenutek upočasni, vendar doživi svoj vrhunec v pozni jeseni.
 • skuše: ti izredno borbeni plenilci obiščejo naše morje od začetka poletja in vztrajajo do pozne jeseni.
 • mole: pozna jesen in začetek zime prineseta jate molov, kjer lahko ostanejo vse do začetka poletja.

Poleg tega boste med raziskovanjem morskih globin srečali tudi: zlato skušo, lignje in sipe ter velikega krulca. Vsak plen nosi svojo zgodbo in izziv, ki jih boste skupaj s Petrom razvozlali v čarobnem svetu, ki ga razkriva športni ribolov.

Aktivnosti onkraj ribolova

Kaj naredimo z ribo, ki smo jo ulovili?

Naj bodo to riboni, skuše, moli, lignji ali sipe, na čolnu imamo hladilnik, kjer boste svoj ulov lahko shranili do zaključka ribolova ter ga odnesli s seboj in si ga, kot pravi istrski ribič, pripravili za večerjo!

S ponosom spodbujamo trajnostni pristop do ribolova in uživanje v sveži, lokalno ujeti ribi. Vaša izkušnja na morju bo tako postala ne le spominska, ampak tudi kulinarična pustolovščina.

Kaj lahko počne vaša druga polovica, v kolikor se odloči, da ne bo sodelovala v ribolovu?

Peter je pozornost namenil tudi tistim, ki se želijo zgolj sprostiti ob valovih in soncu na odprtem morju. Spremljevalci lahko uživajo v sončenju ali se osvežijo s plavanjem v osvežilnem jadranskem morju.

Ali ste vedeli, da lahko med sprostitvijo v osupljivem razgledu na obalo in daljni hozizon, okrepite tudi svoj imunski sistem? Slovenska Istra skriva pravo zakladnico naravnih danosti, ki vam lahko pomagajo doseči ravnotežje med sprostitvijo in krepitvijo zdravja. Skrivnost je v morski vodi in aerosolih, s katerima lahko na edinstven način poskrbite za svoje telo, duha in imunski sistem. Odkrijte druge blagodejne učinke morske vode tukaj.

Varnostni ukrepi na ladjici

Vaša varnost je Petrova prednostna skrb. Na čolnu so na voljo rešilni jopiči za vse udeležence, komunikacijska oprema, kot so radio ali mobilni telefon, za potrebe nujnega obveščanja, prva pomoč, orodje za morebitne nujne popravke na čolnu, kot so tesnilni trakovi, ključi in druge potrebne rešitve.

Pred odhodom na morje seveda preverimo vremensko napoved in se izogibamo plovbi v slabem vremenu ali ob neugodnih razmerah.

Zagotovite si svoje mesto in čim prej rezervirajte ribiško pustolovščino!

Pridružite se nam na tej edinstveni ribiški izkušnji in odkrijte skrite bisere Jadranske obale!

S klikom na spodnji povezavi vas vabimo, da rezervirate to edinstveno doživetje v slovenski Istri.