Blog - Portorož in Piran
Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Krepitev imunskega sistema

Kako lahko Portorož in Piran postaneta vaša zaveznika za močan imunski sistem?

Sredozemska klima, blagodejen morski zrak in izvrstna istrska kuhinja so odlična kombinacija za krepitev imunskega sistema in dobro počutje.

Ob krajših dnevih in nižjih temperaturah je nadvse pomembno, da dodatno poskrbimo za svoje zdravje in ena od skrivnih formul je lahko ravno pobeg v očarljiva Portorož in Piran. V vseh letnih časih vam namreč ponujata pravo mešanico zdravilnih sestavin za krepitev imunskega sistema. Že nekaj dni v družbi z morjem, soljo, odlično kulinariko, lahkotnimi sprehodi ob morju in drugimi naravnimi danostmi vam lahko pomaga napolniti vaše baterije. Prepričajte se, kako.

Aerosoli – majhne kapljice z veliko moči

Aerosoli so majhne kapljice v zraku, ki se ob morju sproščajo, ko valovi udarijo ob obalo. Znanstveniki pravijo, da so polni mineralov in soli, ki blagodejno vplivajo na naše telo, še posebej na naš dihalni sistem. Se sprašujete, kje lahko odkrijete te super podpornike imunskega sistema? V Portorožu in Piranu, seveda! Ni treba čakati na poletje, saj je tudi v hladnejših mesecih njihova koncentracija visoka. Nekateri pravijo, da so celo močnejši, ko jih razpihuje burja.

Sprehodi ob morju ob hladnejših temperaturah so blagodejni

Ne glede na to, ali ste jutranji človek ali bolj nočna ptica, so sprehodi ob morju v Portorožu in Piranu najboljši način, kako začeti ali končati dan. Napajanje z morskim zrakom, bogatim z aerosoli, vam bo dalo dodatno energijo in pomagalo okrepiti vaš imunski sistem. 

V hladnejših mesecih na pomoč priskoči še ena pomočnica – burja. Domačini jo pozdravijo z nasmeškom, saj vedo, da s seboj prinaša svežino in nov zagon. To potrjujejo tudi raziskave, saj burja obogati zrak z dodatno dozo aerosolov. Zaupamo pa vam še eno skrivnost – burja pogosto prinese tudi fantastične sončne zahode, ki naznanjajo lepo vreme, ali kot bi rekli domačini: »Rosso di sera, bel tempo si spera.« To v prevodu pomeni: »Ko se nebo ob sončnem zahodu obarva rdeče, lahko naslednji dan po vsej gotovosti pričakujemo lepo vreme.«

Ne zamudite pestrega dogajanja

Pogosto vas tudi v mesecih izven turistične sezone čakajo zanimivi festivali in dogodki, kjer lahko združite prijetno s koristnim in svoj dan napolnite z nepozabnimi spomini. Ko se imamo lepo, se namreč sproščajo endorfini ali tako imenovani hormoni sreče, ki občutno izboljšajo razpoloženje. Ni boljšega zdravila, garantirano!

Veste, zakaj vaš imunski sistem obožuje mediteransko hrano?

Za krepitev imunskega sistema je pomembna tudi prava prehrana. In kaj bi lahko bilo boljše kot mediteranska dieta, ki ji pritrjuje celo Svetovna zdravstvena organizacija in se ponaša z množico sveže zelenjave, sadja, rib in olivnega olja? Preizkusite lahko ogromno pristnih istrskih jedi, od fužev s tartufi do odlične primorske jote in omamnega pršuta. K temu dodajte še visokokakovostna oljčna olja, ki vsebujejo protivnetne sestavine, ter čudovite morske sadeže, polne omega-3 maščobnih kislin, in dobili boste popolno kombinacijo za krepitev svoje odpornosti. V Portorožu in Piranu najdete množico odličnih restavracij, kjer se lahko prepustite okusom Mediterana tudi v hladnejših dneh.

Detoks lahko dobesedno oživi vaš imunski sistem

Poleg odlične hrane in blagodejnih sprehodov ob morju si privoščite tudi kakšen dan za detoks in nežno razstrupljanje. Kaj je boljšega kot dan za sprostitev in razvajanje v enem izmed centrov dobrega počutja v Portorožu? Poiščite tretma, ki vam najbolj ustreza, bodisi tople obloge, masaže, aromaterapijo ali morda savnanje. To je lahko odlična priložnost, da se vaše telo očisti toksinov in se ponovno napolni s svežo energijo.

Obiščite nas … ne bo vam žal!

Ste pripravljeni na nova doživetja? Čas je, da naredite nekaj dobrega zase in se odpravite na razvajanje v Portorož in Piran. Aerosoli, sprehodi ob morju, mediteranska hrana, detoks, zanimivi dogodki ... Vse to čaka na vas. Vaš imunski sistem vam bo hvaležen! Bližnjica do dobrega počutja vas čaka tukaj

Za navdih pokukajte tudi na naš Instagram profil, kjer vas vedno čaka kakšen skrit dragulj ali zanimivost.