Ta
petek bodo tudi v Portorožu in Piranu zasvetile praznične luči. Pričel se bo
božično-novoletni sejem, otroke pa bosta razveselila lutkovna predstava in
obisk Miklavža. S 1. decembrom se pričenja mesec penin, ki bo v
desetih lokalnih restavracijah ponudil degustacijske menuje s spremljavo
penečih vin.
Ta petek, 2. decembra,
bodo praznične luči zasvetile tudi v Portorožu in Piranu. Ob 15. uri bo zaživel božično-novoletni sejem v parku hotela
Kempinski Palace Portorož, ob 16.30 pa se bo pričel program z
lutkovno predstavo Zvezdica zaspanka in obiskom Miklavža, ki bo
skupaj z otroki prižgal praznično osvetlitev.
Na sejmu bodo letos poleg stojnic
tudi lesene hiške z gostinsko ponudbo. Obiskovalci se bodo lahko okrepčali z bobiči ali joto, istrskimi fuži s
tartufi, se posladkali s fritulami, manjkalo ne bo kuhano vino, ponudbo pa bodo
popestrili tudi kuhan gin in okusni čaji z mehurčki, t. i. bubble tea.
Sejem bo najprej odprt ob koncih tedna, 2.-4., 9.-11. in 16.-18. decembra, nato
pa vsak dan od 23. decembra do 2. januarja.
Najbolj čaroben mesec v letu bodo poleg lučk in pestrega dogajanja
zaznamovali tudi zlati mehurčki. Turistično združenje Portorož je letos razširilo spremljevalni program Festivala penin na
vso destinacijo. K sodelovanju so povabili izbrane lokalne restavracije, ki
bodo ves december s posebnimi degustacijskimi menuji s spremljavo penečih vin
soustvarjale Mesec penin. Obiskovalci se bodo lahko gurmanskim užitkom
ob spremljavi izbranih mehurčkov predajali v restavracijah Rizibizi, Marina
Portorož, COB, Sophia, La bottega dei sapori, Vecchia osteria – Stara gostilna,
Na burji, Istrian bistro & Tapas bar ter v Cafè Centralu in Vinoteki
Koželj. Izbrati bo možno manjše slane ali sladke prigrizke, trihodne menuje
pa vse do osemhodnega doživetja v restavraciji z Michelinovo zvezdico. Kot
nalašč za uvod v Mesec penin bo 1. decembra predstavljal tudi Masterclass penečih vin v Restavraciji Marina Portorož. Izobraževanje bo odprto tako za
strokovno kot tudi za širšo javnost.
Foto: Omar Palakovič