Novice - Portorož in Piran

Vse novice

Prižig lučk v Portorožu in Piranu

29. 11. 2022

Ta petek bodo tudi v Portorožu in Piranu zasvetile praznične luči. Pričel se bo božično-novoletni sejem, otroke pa bosta razveselila lutkovna predstava in obisk Miklavža. S 1. decembrom se pričenja mesec penin, ki bo v desetih lokalnih restavracijah ponudil degustacijske menuje s spremljavo penečih vin.

Ta petek, 2. decembra, bodo praznične luči zasvetile tudi v Portorožu in Piranu. Ob 15. uri bo zaživel božično-novoletni sejem v parku hotela Kempinski Palace Portorož, ob 16.30 pa se bo pričel program z lutkovno predstavo Zvezdica zaspanka in obiskom Miklavža, ki bo skupaj z otroki prižgal praznično osvetlitev.

Na sejmu bodo letos poleg stojnic tudi lesene hiške z gostinsko ponudbo. Obiskovalci se bodo lahko okrepčali z bobiči ali joto, istrskimi fuži s tartufi, se posladkali s fritulami, manjkalo ne bo kuhano vino, ponudbo pa bodo popestrili tudi kuhan gin in okusni čaji z mehurčki, t. i. bubble tea. Sejem bo najprej odprt ob koncih tedna, 2.-4., 9.-11. in 16.-18. decembra, nato pa vsak dan od 23. decembra do 2. januarja.

Najbolj čaroben mesec v letu bodo poleg lučk in pestrega dogajanja zaznamovali tudi zlati mehurčki. Turistično združenje Portorož je letos razširilo spremljevalni program Festivala penin na vso destinacijo. K sodelovanju so povabili izbrane lokalne restavracije, ki bodo ves december s posebnimi degustacijskimi menuji s spremljavo penečih vin soustvarjale Mesec penin. Obiskovalci se bodo lahko gurmanskim užitkom ob spremljavi izbranih mehurčkov predajali v restavracijah Rizibizi, Marina Portorož, COB, Sophia, La bottega dei sapori, Vecchia osteria – Stara gostilna, Na burji, Istrian bistro & Tapas bar ter v Cafè Centralu in Vinoteki Koželj. Izbrati bo možno manjše slane ali sladke prigrizke, trihodne menuje pa vse do osemhodnega doživetja v restavraciji z Michelinovo zvezdico. Kot nalašč za uvod v Mesec penin bo 1. decembra predstavljal tudi Masterclass penečih vin v Restavraciji Marina Portorož. Izobraževanje bo odprto tako za strokovno kot tudi za širšo javnost. Foto: Omar Palakovič

Kontakt

Kontakt za medije Polona Žigo
T: +386 (0)5 674 82 62
polona@portoroz.si