Mesec penin - Portorož in Piran
Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Mesec penin

Gurmanski užitki ob spremljavi izbranih mehurčkov

Tidi letos bosta Portorož in Piran v znamenju mehurčkov ves december, saj se 1. 12. 2024 pričenja Mesec penin, ko bodo izbrane lokalne restavracije in kavarne ponujale posebne degustacijske menuje s spremljavo penečih vin.

Obiskovalci se bodo lahko gurmanskim užitkom ob spremljavi izbranih mehurčkov predajali v sledečih restavracijah in kavarnah:

COB

COB

Podajte se na kulinarično raziskovanje s posebnim COB prazničnim doživetjem! V dveh okusnih urah se poglobite v vse sladkosti življenja, ki so značilni za istrske praznike. Dovolite, da vas chef Filip Matjaž vodi skozi multisenzorično pustolovščino, kjer se prepletjo najboljše lokalne sestavine v simfonijo edinstvenih okusov skozi 8 hodov. Pridružite se praznovanju, ki pričara toplino in bistvo prazničnega obdobja ob koncu leta.
Rizibizi

Rizibizi

Od leta 2010 pripravljajo krožnike z izvirnimi kombinacijami barv, vonjev in okusov, ki presenetijo tudi najzahtevnejšega gurmana. Poleg tega jim je pomembno, da so sestavine najboljše, vedno sveže in od lokalnih dobaviteljev. Z obsežno izbiro več kot 300 raznolikih vinskih etiket, Michelinovim krožnikom ter izjemnim interierjem, bo večerja pri njih pravo kulinarično doživetje, ki bo očaralo vaš december.
Sophia

Sophia

Po priporočilu priznanega Michelinovega vodnika, večerna restavracija Sophia v hotelu Kempinski Palace Portorož predstavlja "la dolce vita" in očara z izjemno mediteransko kulinariko. V prazničnem mesecu decembru so pripravili posebno razvajanje s pet hodnim menijem in izbramini penečimi vini.
Rostelin

Rostelin

Restavracija z družinsko tradicijo, kjer so lokalne in sveže sestavine postavljene na prvo mesto. S prijaznim osebjem, pred vami izdelanimi domačimi testeninami ter čarom priranskega mestnega jedra boste doživeli najlepše praznične trenutke.
Pinija

Pinija

Pinijini krožniki so zgodbe, ki jih tkejo zdrave in kakovostne sredozemske sestavine, predvsem pa kreativnost njihovih kuharskih mojstrov. Ekipa, ki skrbi za vaše gurmanske užitke in dobro počutje, ima namreč sredozemsko dušo. Iz nje sije veselje, sproščenost, predanost, volja in ljubezen do dela. Ob prazničnem času so za vas pripravili izjemno poseben meni, ki ga boste lahko uživali ob izbrani spremljavi penečih vin.
Marina Portorož

Marina Portorož

Idilična lokacija s čudovitim pogledom na morje. Restavracija, kjer natakar navdušuje z idejami, kuhar s svojim prepoznavnim podpisom, in kjer je gost vedno z nasmehom na obrazu. Osredotočeni na skrbno izbrane surovine in vrhunska vina, s poudarkom na svežem okusu. Chef kuhinje Jernej Podpečan ustvarja sestavine modre in zelene Istre ter sezonske lokalne pridelke. V prazničnem obdobju bo sommelier Sašo Ambrož skrbno ustvarjal popolno harmonijo med jedmi in izjemno bogato karto penečih vin, ki obsega vrhunsko ponudbo iz vseh slovenskih regij.
Na burji

Na burji

V istrskih gričih na zgornji strani Nove vasi, ki je svoje ime dobila po izpostavljenosti znamenitemu vetru, stoji značilna istrska hiša z bujnim vrtom - gostilna Na Burji.
Cafè Central

Cafè Central

Okusite čar Mediterana v domači slaščičarni, kjer pristni okusi s slastnimi torticami, sladicami in rogljički privabljajo obiskovalce. Slastni francoski makroni, krhki in nežni piškotki ter raznolik nabor tortic se bodo stopili v ustih ob vsakem ugrizu. Z izbiro med različnimi okusi ne bo nobenega, ki bi vas pustil ravnodušne. Café Central se omenja tudi v priznanem kulinaričnem vodiču Gault & Millau, kjer se pridružuje drugim vrhunskim restavracijam s prestižno oznako POP by Gault & Millau. V prazničnem decembrskem času lahko gostje uživajo v sladkem kulinaričnem razvajanju ob izbrani spremljavi penečih vin v prostornem in prijetnem ambientu, ki ga bodo dolgo pomnili.
Vinoteka Koželj

Vinoteka Koželj

Nudijo neskončen izbor vin iz vseh slovenskih in svetovnih vinorodnih dežel, s poudarkom na podpori tako malim vinarjem kot velikim kletem. Z zavzetostjo do svojega dela spoštujejo pridelovalce vin in kupce ter spodbujajo ozaveščene potrošnike k podpori domače pridelave, medtem ko z vinarji ustvarjajo prepoznavno podobo vinorodne Slovenije. Usposobljeno osebje svetuje pri izbiri med več kot tisoč slovenskimi polnitvami in petsto vini iz tujine.
Gold Istra

Gold Istra

Gold Istra je lokalna istrska restavracija v Padni, ki je svoja vrata odprla za vse ljubitelje domačih jedi in vina slovenske istrske regije. V restavraciji se trudijo razveseliti njihove stranke z bogato kulinarično ponudbo v prijetnem ambientu, ki ustvarja nepozabno doživetje ob različnih priložnostih.
Mestna Kavarna, Piran

Mestna Kavarna, Piran

Sladica Š'torta, imenovana po sorti avtohtone piranske oljke, kot poklon tradiciji solinarstva in oljkarstva. Recept je pripravil najmlajši slovenski chef z Michelinovim priznanjem, 23-letni Kristian Zule. Š'torto je obogatil s slastno karamelo s piransko soljo in z olivnim moussom, najbolj drzni gurmani pa lahko tortici dodajo tudi nekaj kapljic lokalnega oljčnega olja. Prisrčno vabljeni v Mestno Kavarno v Piran.