Mesec penin - Portorož in Piran
Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Mesec penin

Gurmanski užitki ob spremljavi izbranih mehurčkov

Letos bosta Portorož in Piran v znamenju mehurčkov kar ves mesec, saj se 1. decembra pričenja Mesec penin, ko bodo izbrane lokalne restavracije ponujale posebne degustacijske menuje s spremljavo penečih vin.

Obiskovalci se bodo lahko gurmanskim užitkom ob spremljavi izbranih mehurčkov predajali v restavracijah:

COB

COB

Popeljali vas bomo na kulinarično doživetje izven okvirjev, posvečeno tradicionalnim božično-novoletnim začimbam v Istri. Okusili boste lahko 8 zabavnih in interaktivnih kulinaričnih doživetij, ki vsako zase pripovedujejo zgodbe našega kraja. Jedilnik je na voljo ekskluzivno in samo v času praznikov 22.12.2022 do 8.1.2023. Cena menija z izbranimi penečimi vini je 210 €.
Rizibizi

Rizibizi

Od leta 2010 pripravljajo krožnike z izvirnimi kombinacijami barv, vonjev in okusov, ki presenetijo tudi najzahtevnejšega gurmana. Poleg tega jim je pomembno, da so sestavine najboljše, vedno sveže in od lokalnih dobaviteljev.
Sophia

Sophia

Nagrajena z Michelinovim krožnikom, večerna restavracija Sophia predstavlja "la dolce vita" in očara z izjemno mediteransko kulinariko.
La bottega dei sapori

La bottega dei sapori

Restavracija z družinsko tradicijo, kjer so lokalne in sveže sestavine na prvem mestu.
Istrian bistro & Tapas bar

Istrian bistro & Tapas bar

V samem osrčju Portoroža in le streljaj od morja se nahaja malo drugačna restavracija. Istrian bistro & Tapas bar je priljubljeno zbirališče gurmanov. Srčika ponudbe so pisani lokalni grižljaji. Sladki in slani tapasi. Sproščujoč ambient in kuhinja, ki se zliva z restavracijo.
Marina Portorož

Marina Portorož

Skrbno izbrane in kakovostne izvorne sestavine modre in zelene Istre ter sezonski lokalni pridelki, so ključni elementi kreacij na krožniku, ki nosijo podpis chefa kuhinje Jerneja Podpečana.
Na burji

Na burji

V istrskih gričih na zgornji strani Nove vasi, ki je svoje ime dobila po izpostavljenosti znamenitemu vetru, stoji značilna istrska hiša z bujnim vrtom - gostilna Na Burji.
Cafè Central

Cafè Central

Prostoren in prijeten ambient je kot nalašč za druženje. S prijatelji ali v dvoje. Za vzdušje poskrbi pester večerni program in ščepec Mediterana. Privoščite si sladko kulinarično razvajanje, ki ga še dolgo ne boste pozabili.
Vinoteka Koželj

Vinoteka Koželj

Izbor naših vin vsakomur omogoča, da na enem mestu izbira med vini iz vseh vinorodnih dežel Slovenije in sveta.
Stara gostilna

Stara gostilna

Stara gostilna je razlog, da v Piran ne prideš le na morje. Stara gostilna vabi na posebno potovanje, na doživetje razkošja avtentičnih okusov le streljaj od piranske promenade.