Morska uživancija - Portorož in Piran
Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Morska uživancija

Predajte se valovom na supu, jadrnici ali pa na panoramski vožnji – v vsakem primeru obljubljamo nepozabne razglede – pogled na kopno z morja namreč vedno znova očara. Če vam valovi niso najbolj po godu, pa prisluhnite zgodbam morja v enem od istrskih muzejev.  

Na morju

Ste tudi vi navdušeni nad tem prijetnim vodnim športom – supanjem? Na deski lahko odkrijete prav vse skrite kotičke slovenske obale. Če si želite s pogledom seči še nekoliko dlje, pa izberite panoramski izlet z ladjico ali pa razvajanje na jadrnici.

S supom ob slovenski obali

S supom ob slovenski obali

Lahko se odpravite iz Pirana do Strunjana, od Izole do Kopra ali pa v obratni smeri. Opazovanje obalnih mest z morja je res posebno doživetje; če ob tem iščemo še ravnotežje, pa še toliko bolj.
Enodnevni izlet z jadrnico ob slovenski obali

Enodnevni izlet z jadrnico ob slovenski obali

Odplujte z jadrnico do ene najlepših slovenskih plaž v čudovitem zalivu, kjer se morja obarva v turkizno. Sprostite se, naužijte morja in spoznajte obalni mesti – Izolo in Piran.
Panoramske vožnje ob slovenski in italijanski obali

Panoramske vožnje ob slovenski in italijanski obali

Občudujte slovensko in italijansko obalo z morja, odkrijte njene skrite kotičke in uživajte v čudovitih panoramah.

O morju

O morju, njegovem kraljestvu, pomorščakih in ribiških zgodbah pričajo muzeji Slovenske Istre. Mesta, ki so zrasla ob morju namreč v sebi skrivajo posebne morske enigme. Obiščite muzeje, akvarij, ali pa le poiščite sledove zgodb morja, ki jih najdemo prav v vseh mestih – od Kopra do Pirana.

Potopite se v čarobni svet školjk

Potopite se v čarobni svet školjk

Več kot štiri tisoč školjk in polžev vseh morij in kontinentov sveta ter iz mnogih jam, jezer in rek vas pričakuje v Muzeju školjk in polžev v Piranu.
Izolana - hiša morja

Izolana - hiša morja

Izolski muzej vam bo prek dokumentarnih fotografij, interaktivnih elementov – simulacije ribiške kabine, igrice lovljenja rib in video pripovedi – razkril zanimivo preteklost Izole, tesno povezano z njeno obmorsko lego.
Pri nas vidite zvezde tudi podnevi

Pri nas vidite zvezde tudi podnevi

V Akvariju Piran se lahko potopite v podvodni svet severnega Jadranskega morja in izveste vse skrivnosti njegovih morskih prebivalcev.
Pomorski muzej »Sergej Mašera« Piran

Pomorski muzej »Sergej Mašera« Piran

Muzej zbira, preučuje in predstavlja pomorsko dediščino in na pomorstvo vezane gospodarske panoge obalnega območja in celotnega slovenskega prostora.

Ste za aktivno spoznavanje Slovenske Istre?

Aktivni skozi vse leto

Aktivni skozi vse leto

Izberite svoje najljubše aktivno doživetje in začnite odkrivati lepote Istre!

Poglejte še