Top 5 doživetij - Portorož in Piran
Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Največje mesto Slovenske Istre

TOP 5 doživetij v Kopru

V morju zabavnih, kulturnih, aktivnih in pristnih doživetij smo zbrali tiste, s katerimi boste ustvarili najlepše spomine.

Odkrijte skrivnosti Pretorske palače in Taverne
Koper

Odkrijte skrivnosti Pretorske palače in Taverne

Podajte se na voden ogled slikovite palače iz 13. stoletja, obiščite staro lekarno in se z zanimivimi animacijami vrnite v preteklost. Slikovita palača iz 13. stoletja je bila nekdanji sedež mestnih vladarjev, danes pa je pomemben protokolarni objekt in mestna hiša. V sklopu vodenega ogleda veličastne palače boste po bliže spoznali staro lekarno s konca 18. stoletja, osrednjo avlo, poročno dvorano, salon, županovo sobo in sejno dvorano. Vodnik po palači vam bo med ogledom razkril številna zanimiva dejstva, posebna aplikacija pa vas bo prek posebnih animacij vrnila v preteklost in vam razkrila še kakšno zanimivost.
Lov na pravico
Interaktivna aplikacija

Lov na pravico

Aplikacija »Lov na pravico«, ki je zastavljena kot interaktivna igrica, vas bo popeljala na sprehod po mestu in vas prek zanimivih vprašanj in napetih namigov pripeljala do pravilnih odgovorov kdo, koga in česa obtožuje. Igrica vam bo pričarala enkratno, nepozabno in vznemirljivo doživetje ter vas obenem vodila do ključnih mestnih znamenitosti, kot so Levja usta, Palača Barbabianca, Palača Carli in druge.
Sanjsko doživetje v soju sveč
Petzvezdično doživetje

Sanjsko doživetje v soju sveč

Petzvezdično doživetje, ki združuje lepoto historičnega ambienta mestnega jedra Kopra, odlično kulinariko ter skrivnosti življenja v srednjem veku, bo pričaralo sanjsko popotovanje v preteklost. Privoščite si nepozabno kulinarično izkušnjo v soju sveč na balkonu slikovite koprske Pretorske palače in se po 204 stopnicah v čarobnem soju lantern povzpnite na razgledno ploščad 54-metrskega koprskega zvonika.
Odkrijte lepote Škocjanskega zatoka
Naravni rezervat Škocjanski zatok

Odkrijte lepote Škocjanskega zatoka

Naravni rezervat Škocjanski zatok se razprostira na območju prehoda mesta na koprsko podeželje. Škocjanski zatok je 122 hektarjev velik naravni rezervat, ekološko pomembno območje, posebno varstveno območje (območje Natura 2000) in botanična, zoološka ter ekosistemska naravna vrednota. Velja za največje polslano mokrišče v Sloveniji. Zaradi prepleta polslanih in sladkovodnih življenjskih okolij je zatok dom različnim rastlinskim in živalskim vrstam.
Na zvonik po razgled
Zvonik Koper

Na zvonik po razgled

Zvonik na Titovem trgu je ena od najbolj priljubljenih mestnih znamenitosti, tudi na račun čudovitega razgleda, ki se obiskovalcu odpira z vrha mestnega stolpa. 54 metrov visok koprski Zvonik oziroma mestni stolp, ki ima v osnovi vse značilne poteze romanske utrdbene arhitekture, naj bi zrasel že v 12. stoletju, vendar o tem ni zanesljivih podatkov. Rekonstruiran naj bi bil med leti 1418 in 1480, današnjo podobo pa je dobil leta 1664. Velika ura sredi stolpa naj bi izhajala iz leta 1463. Stolp je bil včasih samostojna zgradba, leta 1488 pa so ga spojili s cerkvijo Marijinega vnebovzetja. Že v dobi oglejskih patriarhov je predstavljal utrjeno obrambno točko in tak značaj ohranil tudi v začetnem beneškem obdobju. Z južne strani je bil prek arkadnega mostu povezan s palačo vicedomov, ki je gledala na prehod med glavnim trgom in trgom Brolo.