Top 5 doživetij - Portorož in Piran

Top 5 doživetij

TOP 5 doživetij v Kopru

V morju zabavnih, kulturnih, aktivnih in pristnih doživetij smo zbrali tiste, s katerimi boste ustvarili najlepše spomine.

Odkrijte skrivnosti Pretorske palače
Koper

Odkrijte skrivnosti Pretorske palače

Med vodenim ogledom Pretorske palače boste spoznali staro lekarno iz 14. stoletja, ki velja za drugo najstarejšo lekarno na območju naše države, med sprehodom po veličastnih sobanah pa boste izvedeli številne zanimivosti glede zgodovine Kopra, medtem ko bo postanek v Turistično-informacijskem centru v pritličju palače odlična priložnost za nakup spominkov Kopra. *Zaradi ukrepov ob epidemiji koronavirusa od 24.10.2020 do nadaljnjega ogledi niso možni.
Hrastovlje – doživetje v Istri
Hrastovlje

Hrastovlje – doživetje v Istri

V sklopu doživetja se boste razgledali po čudoviti cerkvici iz 12. stoletja, ki je edina v celoti poslikana cerkev v Sloveniji, in hrani odlično ohranjen motiv mrtvaškega plesa, obiskali boste lahko galerijo izvrstnega istrskega umetnika Jožeta Pohlena, kot tudi osebno zbirko domačina Grozdana Pohlena, ki je skrbno shranil neprecenljive predmete iz življenja domačinov in vojakov naših krajev. Za Istro značilne živalske in rastlinske vrste, ki jih danes srečamo le še izjemoma, pa vas pričakujejo v parku avtohtonih rastlin in živali. Da pa domov ne boste odšli lačni in praznih rok, se lahko ustavite še v vaški Gostilni Švab in trgovini s suhomesnatimi izdelki ter tako s seboj odnesete delček zelenega podeželja Kopra.
Obiščite mesto v mestu
Luka Koper

Obiščite mesto v mestu

Spoznajte edino slovensko tovorno pristanišče, ki po svoji veličini in organiziranosti spominja na mesto v mestu. Pristanišče Koper lahko obiščete po predhodni najavi. Vodeni enourni ogledi pristanišča potekajo od ponedeljka do sobote.
Spoznajte Naravni rezervat Škocjanski zatok
Naravni rezervat Škocjanski zatok

Spoznajte Naravni rezervat Škocjanski zatok

Naravni rezervat Škocjanski zatok se razprostira na območju prehoda mesta na koprsko podeželje. Škocjanski zatok je 122 hektarjev velik naravni rezervat, ekološko pomembno območje, posebno varstveno območje (območje Natura 2000) in botanična, zoološka ter ekosistemska naravna vrednota. Velja za največje polslano mokrišče v Sloveniji. Zaradi prepleta polslanih in sladkovodnih življenjskih okolij je zatok dom različnim rastlinskim in živalskim vrstam.
Obiščite muzej Tomosove zgodovine

Obiščite muzej Tomosove zgodovine

Poti na zelenem podeželju vas bodo vodile mimo številnih starih domačij, ki so danes prava zakladnica tradicije, zgodb in običajev. Med temi je denimo Hiša od Bardinca v Loparju, kjer si lahko ogledate staro kmečko kuhinjo z ognjiščem in staro vinsko klet z najstarejšo istrsko stiskalnico iz 19. stoletja. Peljali se boste tudi mimo marežganske kanave, urejene stare kamnite kmečke hiše, pred katero se bohotijo tri trte: refošk, malvazija in žametovka, potomka najstarejše trte na svetu z mariborskega Lenta. Hiša Vrešje v Krkavčah je domačija, kjer boste doživeli preteklost našega območja. Gospodinja, ki vas bo ob prihodu pozdravila v tipični noši, vam bo postregla žlahtno kapljico in oljčnim oljem.