S kolesom po dolgem in počez - Portorož in Piran
Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

S kolesom po dolgem in počez

Čez hribe in doline, po gozdnih ali asfaltiranih poteh, s pogledom na širno morje in vedno s spremljavo petja ptic.
Raznolike so istrske kolesarske poti: od strmin do ravnin, take za akcijo, rekreacijo, pa tudi za regeneracijo in družinsko zabavo.
Na katere se boste odpravili vi?

Za hiter pregled predlogov zbranih kolesarskih poti na enem mestu, skočite na: 


Enostavne kolesarske poti

Vožnja s kolesom ob morju ali skozi skrivne tunele nekdanje železnice Parenzane?
Enostavne kolesarske poti so primerne za družine in rekreativce, kolesa pa si lahko pri nas tudi izposodite. 3, 2, 1, gremo!


Sečoveljske soline s kolesom

Sečoveljske soline s kolesom

Če želite raziskati naravne znamenitosti, vas vabimo na družinski izlet v Krajinski park Sečoveljske soline. Spoznali boste, kako se prideluje sol oz., kot so jo včasih poimenovali »belo zlato« zaradi njene cenjene vrednosti.
Iz Izole s kolesom po Slovenski Istri

Iz Izole s kolesom po Slovenski Istri

Označene in neoznačene kolesarske poti vam bodo zagotovo ostale v spominu po čudovitih razgledih, prelepi naravi in kulturnih zanimivostih okoliških krajev. Spoznajte Parenzano, nekdanjo obalno cesto ali pa se odpravite na izlet po podeželju.
Piran, Portorož & Fiesa z e-kolesi

Piran, Portorož & Fiesa z e-kolesi

Piran, Portorož in Fiesa so ene od bolj priljubljenih in obiskanih točk v Slovenski Istri. Na kolesarskem izletu z električnimi kolesi, ki traja dve uri, boste spoznali vse tri.
Večerni kolesarski izlet Piran by night

Večerni kolesarski izlet Piran by night

Na tej enostavni večerni kolesarski turi boste odkrivali Piran in se naužili najlepših pogledov v sončnem zahodu na to romantično mestece. Pogoj za voden izlet je jasno vreme, izlet traja približno 3 ure.
Ekolesarjenje - Strunjan in Izola

Ekolesarjenje - Strunjan in Izola

Veliko kolesarjenja po naravi s prečudovitimi razgledi in postankom pri Strunjanskem križu. Do Izole in nazaj na izhodišče po popularni Parenzani.

Srednje težke kolesarske poti

Parenzano ste že večkrat prevozili, obalna cesta vam ne predstavlja več izziva … Napočil je čas, da se odpravite na daljše izlete.
Sledite spodnjim namigom, kako izkoristiti dan v Istri za kolesarjenje in odkrivanje novih poti.  


Extravaganza z e-kolesom

Extravaganza z e-kolesom

Kolesarjenje skozi čudovita mesta slovenske Istre, vijuganje po trgih in ozkih ulicah mest, po poti stare železniške proge Parenzana – Pot zdravja in Prijateljstva, med oljkami in vinogradi in s čudovitimi panoramskimi pogledi od Italije in Alp preko Slovenije do Hrvaške.
Čez izolsko podeželje

Čez izolsko podeželje

Na tej poti boste spoznali skoraj vse istrske občine tako s strani ob morju kot tudi z razglednih točk podeželja. Tale je že skoraj za naslednjo kategorijo: dvignili se boste za 368 m, prevozili pa 54 km. Kdo si upa?
S kolesom po deželi refoška

S kolesom po deželi refoška

Razgiban teren Slovenske Istre, imenitni razgledi na Koprski zaliv, na istrsko gričevje in spoznavanje vasi koprskega podeželja. Izlet traja dobri dve uri, prekolesarili pa boste okoli 40 km.
Idilično eKolesarjenje po podeželju Istre

Idilično eKolesarjenje po podeželju Istre

Idilično eKolesarjenje mimo Sečoveljskih solin po pozabljeni dolini reke Dragonje in vrhovih Slovenske Istre s prelepimi razgledi vse do Alp in Dolomitov.
Istrski pridih tradicije

Istrski pridih tradicije

Vonj morja, soli in borovcev nas bo spremljal preko valov in po poteh istrske lokalne hrane, pridelane z rokami naših kmetov in ribičev. Vzemite si čas, tole bo celodnevna dogodivščina.

Zahtevne kolesarske poti

Tudi ljubitelji kolesarskih vzponov boste v Istri prišli na svoj račun. Pri nas vsako leto poteka več kolesarskih prireditev.
V začetku sezone nas čaka dirka Velika nagrada Slovenske Istre, v jeseni pa se razveselimo Istrskega kolesarskega maratona.

Katero razgledno točko boste osvojili najprej?


Čez Istro za zahtevne

Čez Istro za zahtevne

Kdo si upa? 83 km dolga pot, ki pelje mimo štirih naravnih parkov, skozi istrske vasi treh občin: vse od Kopra, mimo Izole pa do Portoroža. Najhitrejši jo prekolesarijo v dobrih 4 urah.
Čez drn in strn

Čez drn in strn

Kratka, a intenzivna kolesarska pot, skozi piranske in koprske vasi. Štartali boste v Padni in se boste mimo Koštabone zapeljali do najvišje ležeče točke šavrinskega gričevja – do Pomjana. Nazaj do izhodišča pa mimo Šmarij in Grintovca.
Po zelenih poteh izolskega podeželja

Po zelenih poteh izolskega podeželja

Vzpnite se do Kort – izolske vasice, ki je sicer odlično izhodišče za kolesarske podvige in odkrivanje podeželja. Tu spoznate tudi stare vodne vire, se odpeljete do kmetije Medljan ali pa na degustacijo oljčnega olja k enemu od oljkarjev.
Po poti okrog Tinjana

Po poti okrog Tinjana

Razgiban istrski teren, imenitni razgledi na Tržaški in Koprski zaliv s podeželjem, del poti v Osapski dolini pa poteka celo po italijanskem ozemlju. Izlet se lahko prilagodi tudi v več delov.
Na Socerb po lep razgled

Na Socerb po lep razgled

Zaključek zahtevne ture po istrskem podeželju bo poplačal ves vaš trud. Grad Strmec (Socerb) na Kraškem robu namreč očara prav vsakega obiskovalca. Razgledi na Tržaški in Koprski zaliv pa vas prav tako ne bodo pustili ravnodušnih.

Poglejte še