Novice - Portorož in Piran

Vse novice

Portorož v znamenju vrtnic in roséjev

15. 5. 2024

Portorož se bo to soboto odel v rožnato in zaživel v znamenju vrtnic in vin rosé. Vrtnico Portorož bo letos v gredico slavnih posadila Federica Pellegrini, nekdanja vrhunska plavalka in olimpijska zmagovalka. 

18. maja se bo portoroški rožni vrt spremenil v eleganten vrtnični »lounge«, kjer bodo obiskovalci ob spremljavi glasbe okušali vrhunska vina in penine rosé. Dogodek Vrtnice & Rosé v organizaciji Turističnega združenja Portorož bo ponudil obilo dobre glasbe in izbrane kulinarike, letos pa bodo gostili tudi prav posebno zvezdo. Vrtnico Portorož bo v gredico slavnih posadila nekdanja italijanska vrhunska plavalka Federica Pellegrini. Priljubljena športnica je v svoji karieri osvojila olimpijsko zlato in srebro ter številne medalje na svetovnih in evropskih prvenstvih. Športno kariero je zaključila leta 2021, nato pa je svoje znanje in izkušnje začela usmerjati v mlado generacijo plavalk in plavalcev. Velja za eno najboljših italijanskih športnic vseh časov, o njej pišejo številni mediji in je redna gostja priljubljenih italijanskih pogovornih oddaj. Na omrežju Instagram ima 1.9 milijona sledilcev.


Roséji, izbrani prigrizki in odlična glasba

Dogodek se bo pričel v soboto, 18. maja, ob 15. uri, uradni del programa pa bo ob 17.30, ko bosta občinstvo nagovorila direktorica Turističnega združenja Portorož mag. Patricija Gržinič in podžupan Občine Piran Christian Poletti. V njuni družbi bo vrtnico Portorož letos v gredico slavnih posadila Federica Pellegrini. Ob 18.30 bo razglašen zmagovalec tekmovanja za najlepši vrt občine Piran.

Obiskovalci bodo na dogodku Vrtnice & Rosé lahko okušali mirna in peneča vina rosé iz 12-ih kleti vinorodne dežele Primorska: Vinakoper, Vinska klet Brič, Kmetija Mahnič, Vina Montis & Eko Laura, Vina Bordon, Vina Jogan, Vinska klet Kralj, vina Danilo Mavrič, Kristalvin, Posestvo Ferjančič, Vina Sanabor, Vinska klet Robi & Dorjano Korenika.

Vstop v Rožni vrt bo brezplačen. Za petnajst evrov bodo obiskovalci prejeli degustacijski kozarec in pet degustacijskih kuponov. Vrhunska vina bodo spremljali izbrani istrski prigrizki, za posladek pa bo moč okusiti lokalno sladico Š'torto in sveže sadne napitke z okusom vrtnice. Obiskovalci si bodo na dogodku lahko zagotovili tudi zelo iskano sadiko vrtnice Portorož, ki bo polepšala njihove vrtove s svojimi žareče oranžnimi cvetovi. Dogodek bodo popestrili člani društva Rosa Klementina v razkošnih oblačilih z začetka 20. stoletja in nastop Folklornega društva Val Piran. Za glasbeno kuliso ob pokušanju izvrstnih vin bodo poskrbeli Duo Janez Skaza in Caterina Stanisci, Tomi Purich & IstraJazz in Trio Vivere.


Mesec vrtnice Portorož

V soboto se bo pričel tudi Mesec vrtnice Portorož, ko bo v portoroških in piranskih gostinskih lokalih na voljo posebna ponudba na temo vrtnic in roséjev. Izbrati bo možno vse od glavnih jedi do sladic in vrtničnih koktejlov. S svojimi ponudbami sodelujejo restavraciji Marina Portorož in PiranArt ter kavarne Cacao, Cafè Central in Mestna kavarna Piran.


več informacij

NOVINARSKE AKREDITACIJE

Če se želite dogodka udeležiti kot novinar/-ka in posneti izjavo Federice Pellegrini, nam to sporočite do četrtka, 16. maja, na lea@portoroz.si. Federica Pellegrini bo po zasaditvi vrtnice odgovarjala na novinarska vprašanja do največ 18.30, za posamične intervjuje ne bo na voljo.

Kontakt

Kontakt za medije Polona Žigo
T: +386 (0)5 674 82 62
polona@portoroz.si