Doživetja - Portorož in Piran

Parenzana Bike & Boat - Poreč

99 € na osebo

Pridružite se nam na kolesarjenju po poti stare ozkotirne železniške proge Porečanke (1902-1935), ki je med najbolj priljubljenimi kolesarskimi destinacijami v Evropi. Čudovite panorame in vedute (soline, Grožnjan, Motovun, tuneli in viadukti…) bodo nagrada za vaš kolesarski trud, z malo sreče pa si lahko podaljšate vikend na slovenski obali.

Rezervacije in informacije

Več o izletu

Zbirno mesto na parkirišču v Sečovljah - pred bivšim rudnikom in postajo Porečanke. Začetek lahkoten in ravninski, prečkanje državne meje. Do Grožnjana se pot počasi vzpenja – tu si bomo privoščili krajši odmor za ogled mesta umetnikov in uživali v panorami na dolino reke Mirne. Sledil bo rahel in dolg spust, ki preko tunelov in viaduktov vodi do Livad, kjer bo daljši postanek za obilno malico. Obšli bomo Motovun in Vižinado. Naša pot se bo zaključila v Poreču, kjer nas bo pričakala barka, s katero se bomo odpeljali do Umaga. Na barki si bomo privoščili zasluženi piknik z morskimi dobrotami ter animacijski program. Prva nagrada žrebanja bo vikend paket za dve osebi v Portorožu. V Umagu prestopimo na avtobus, ki nas bo popeljal do izhodiščne točke.

Če imate pomisleke glede dolžine trase, vam ponujamo možnost kolesarjenja iz Grožnjana, kjer se lahko pridružite ostalim.

Dolžina:
95 km

Višinska razlika:
1100 vnm

Teren:
Asfalt 20%, Makadam 80%

Zahtevnost:
Srednje – Težko

Čas trajanja:
7-8 ur

Doplačilo za izposojo kolesa: 15 €