Lokacije - Portorož in Piran

Gledališče Tartini

Gledališče Tartini je lep primer fin-de-sieclovske umetnine v mešanici historizma in secesije iz začetka 20. st. Stavbo je zasnoval tržaški arhitekt Giacomo Zammattio, notranje dekoracije so zaupali tržaškemu slikarju Napoleoneu Cozziju, ki je pred tem sodeloval pri dekoriranju gledališča Politeama Rossetti v Trstu. Odprli so ga 27. marca 1910 in ga posvetili slavnemu piranskemu violinistu; tega dne so v gledališču uprizorili tragedijo Fedra Umberta Bozzinija. Gledališče so meščani uporabljali tudi za predvajanje nemih kinematografskih predstav, pozneje pa je vse bolj dobivalo značaj mestne dvorane, v kateri so prirejali razna srečanja in praznovanja. 
Danes v Gledališču Tartini potekajo številne kulturne prireditve, ponuja pa tudi možnost organizacije poslovnih dogodkov. 

Gledališče je namenjeno koncertom, gledališkim predstavam, recitacijam, večmedijskim predstavam, simpozijem, konferencam ipd. Z demontažo stolov je prizorišče primerno tudi za plesne prireditve, sprejeme in gala večerje. 

Oder meri 80 m2, portalna odprtina odra pa 7 m. V parterju dvorane je nameščenih 180 sedežev, na balkonu, v ložah in na galeriji pa še 83 sedežev. Sedišč je tako skupaj 263.

V parterju dvorane je nameščenih 180 sedežev, na balkonu, v ložah in na galeriji pa je skupno še 83 sedežev.

Avditorij Portorož - Portorose
Kulturni, kongresni in promocijski center
Senčna pot 8 A (Kidričevo nabrežje 6, 6330 Piran), 6320 Portorož
T: +386 (0)5 676 67 77

Kontakt

Poslovna konferenca? Dogodek za zaposlene? Izobraževanje? Ali poslovno-družabni dogodek za poslovne partnerje? V raznoliki in prilagodljivi ponudbi konferenčnih prostorov v Portorožu in Piranu boste zagotovo našli prostor z vsemi funkcionalnostmi in dodatno ponudbo.