Novice - Portorož in Piran

Vse novice

Vrtnice in roséji navdušili v Portorožu

20. 5. 2024

Portorož se je minulo soboto, 18. maja 2024, odel v rožnato. V gredico slavnih je vrtnico Portorož posadila nekdanja vrhunska plavalka Federica Pellegrini, razglasili pa so tudi najlepši vrt v občini Piran.  

Vrtnice in roséji so bili rožnata nit sobotnega dogodka v portoroškem rožnem vrtu, na katerem so obiskovalci okušali odlična vina iz 12-ih kleti vinorodne dežele Primorska. Obiskovalce sta nagovorila direktorica Turističnega združenja Portorož mag. Patricija Gržinič in podžupan Občine Piran Christian Poletti, ki sta skupaj z vinsko kraljico slovenske Istre Nejo Mihelj pozdravila slavnostno gostjoFederico Pellegrini. Nekdanja vrhunska plavalka je v gredico slavnih posadila prav posebno vrtnico – vrtnico Portorož. Pellegrinijeva, ki je Portorož obiskala prvič, ni skrivala navdušenja nad vrtnicami, njenimi najljubšimi rožami, ter nad lepoto in gostoljubjem obmorskega kraja. Za odlično vzdušje v vrtu so poskrbeli še lokalni ponudniki, odlična glasba, mnogi obiskovalci pa so domov odšli s sadikami vrtnice Portorož, ki že krasijo vrtove blizu in daleč.

Nagrada za najlepši vrt v Občini Piran v roke Portorožanki

Turistično združenje Portorož je letos organiziralo izbor najlepšega vrta v občini Piran. Komisija je ob obisku vrtov ocenjevala splošni vtis, oblikovanje, zasaditev in izbor rastlin, urejenost ter trajnostni vidik. Nagrada za najlepši vrt v občini Piran je šla v roke Portorožanki Jani Novak, drugi je bil  Janko Nussdorfer iz Svetega Petra, tretja pa Blaženka Dolničar iz Lucije.

Začel se je Mesec vrtnice Portorož

Pri portoroških in piranskih gostinskih ponudnikih bo vse do sredine junija na voljo posebna ponudba na temo vrtnic in roséjev. V sklopu Meseca vrtnice Portorož bodo na voljo vse od glavnih jedi do sladic in vrtničnih koktejlov. S svojimi ponudbami sodelujejo restavracije Marina Portorož, COB in PiranArt, kavarne Cacao, Cafè Central, Mestna kavarna Piran in Grand Cafe ter Mersii Gelato.

Kontakt

Kontakt za medije Polona Žigo
T: +386 (0)5 674 82 62
polona@portoroz.si