Novice - Portorož in Piran

Vse novice

Koncertno in gledališko skozi januar

Januarsko dogajanje v slovenski Istri bodo zaznamovali koncerti in gledališke predstave.

V Kopru se bo razgibano dogajanje nadaljevalo vse do začetka februarja. Do vključno 10. februarja bo namreč obratovalo drsališče ob morju, ki ga bo med vikendi pospremila gostinska ponudba v bližnjih hiškah, ob sobotah pa bo za zabavo poskrbel PostFest. Gre za niz petih sobotnih brezplačnih koncertov v koprski Taverni, ki vas zagotovo ne bodo pustili ravnodušne. To soboto, 12. januarja, bodo nastopili Queen tribute - 6pence, prihodnji teden (19. januarja) Šank Rock, 26. januarja Zucchero Celebration Band, v začetku februarja pa še Easy in Friends (2. 2.) ter Pop Design (9. 2.).

To soboto, 12. januarja, zvečer ste vabljeni tudi v Tartinijevo gledališče Piran na komedijo Koroškega deželnega teatra Norci, medtem ko bo v portoroškem Avditoriju v soboto dopoldne gledališka predstava za otroke: Ljubljanski zmaj – za prijatelje Franci. Isti dan bo zanimivo tudi v koprski protokolarno-prireditveni dvorani Sv. Frančiška Asiškega, kjer bo potekala prireditev Osebnost Primorske. V nedeljo, 13. januarja, pa ste vabljeni v Gledališče Koper na Novoletni koncert Obalnega komornega orkestra z gosti.


V znamenju koncertov in gledališča

Tudi drugo polovico meseca bo zaznamovalo koncertno in gledališko dogajanje. V petek, 18. januarja, bo v portoroškem Avditoriju koncert Orkestra slovenske vojske ob 70. obletnici Glasbene šole Koper, v soboto, 19. januarja, pa bo v Kulturnem domu Izola tradicionalni koncert Moškega pihalnega orkestra Izola.

Z gledališčem se boste lahko razvajali tudi v petek, 18. januarja, ko bo v Kulturnem domu Izola gledališka predstava Ljubezen na predzadnji pogled.

26. januarja bo v portoroškem Avditoriju gledališki koncert Svetlane Makarovič v izvedbi SNG Drama Ljubljana Prekleti kadilci, 30. januarja pa bo, ravno tako v Avditoriju, Špas teater uprizoril glasbeno komedijo Menopavza.

Dogajalo se bo tudi na podeželju Mestne občine Koper, tako bo 25. januarja v Kubedu 10. obletnica Why not?, 26. januarja pa bo v Gračišču Koncert klap.


Foto 1: MOPZ Izola bo nastopil v soboto, 19. januarja. (FOTO: CKŠP Izola).

Foto 2: V Kopru bo drsališče ob morju obratovalo vse do 10. februarja.  

Foto 3: V Avditoriju vas 26. januarja čaka gledališki koncert Prekleti kadilci. (FOTO: Peter Uhan, SNG Drama Ljubljana).


Pripravila: Andreja Čmaj Fakin, Turistična organizacija Mestne občine Koper

V sodelovanju s: Turističnim združenjem Portorož, g. i. z., Turističnim združenjem Izola, g.i.z. in Občino Ankaran.

Kontakt

Kontakt za medije Lea Šuligoj
T: +386 (0)5 674 82 62
M: +386 40 844 229
lea@portoroz.si