Novice - Portorož in Piran

Medijsko središče

Občina Piran z več kot milijon prenočitvami

24. 8. 2023

V nastanitvenih kapacitetah v občini Piran so v sedmih mesecih letošnjega leta presegli milijon prenočitev, letošnji julij pa je bil po številu prenočitev uspešnejši kot lanski in julij leta 2019.

Aleksander Valentin, v. d. direktor Turističnega združenja Portorož: »Letošnja turistična sezona poteka po pričakovanjih. Junija smo sicer zabeležili manj domačih gostov, ki so lani še koristili turistične bone, hkrati pa je našo destinacijo obiskalo več tujcev. Število prenočitev julija letos za 3 odstotke presega lanskoletne julijske rezultate, za dva odstotka pa število prenočitev leta 2019, ki velja za referenčno leto.«

Julija letos so na destinaciji Portorož in Piran ustvarili 334.584 nočitev. Kar dve tretjini vseh gostov so predstavljali tujci, med katerimi je bilo največ Avstrijcev, Madžarov, Nemcev, Čehov in Italijanov. Približno polovico nočitev je bilo ustvarjenih v hotelih, druga polovica pa v ostalih nastanitvenih objektih.

Po napovednih hotelirjev bo uspešen tudi avgust, poletna sezona pa se bo na podlagi trenutnega povpraševanja zagotovo podaljšala v jesen.

Na dober obisk kaže tudi izkupiček prenočitev v prvih sedmih mesecih, ko so na destinaciji  po podatkih portala ttaksa.si dosegli 1.014.294, kar je samo za dva odstotka manj kot lani v enakem obdobju.  

Kontakt

Kontakt za medije Lea Šuligoj
T: +386 (0)5 674 82 62
M: +386 40 844 229
lea@portoroz.si