Novice - Portorož in Piran

Medijsko središče

Portorož bo gostil prestižno regato Marina Militare Nastro Rosa Tour

24. 7. 2023

Portorož bo med 26. in 28. julijem prizorišče etape prestižne regate Marina Militare Nastro Rosa Tour. Jadralska turneja po Italiji se bo letos prvič ustavila tudi izven meja »Belle Italie«, za postanek pa so organizatorji izbrali prav Portorož. 

 
Tretja izvedba priljubljene regate Marina Militare Nastro Rosa Tour se je začela 24. junija v Genovi. Jadralska flota, ki bo obkrožila celotno italijansko obalo, se bo pred velikim zaključkom v Benetkah ustavila tudi v Portorožu. Ta ima po mnenju organizatorjev regate v svojem DNK-ju ljubezen do morja in jadranja.

Razburljive regate se bodo v Portorožu začele 26. julija s prvimi vajami letečih razredov Waszp in Wingfoil, ki so znani po tem, da se dvignejo iz vode in pri doseganju velike hitrosti poletijo nekaj centimetrov nad gladino morja. Regate se bodo nadaljevale tudi 27. julija, ko bo v Portoroški zaliv, ki ga od San Benedetta loči 160 navtičnih milj, prijadralo deset posadk razreda Beneteau Figaro 3.

Na Trgu prekomorskih brigad bo 26. julija ob 10. uri svoja vrata odprlo jadralsko središče, kjer se bodo odvijali različni dogodki, podelitve nagrad in večerni koncerti. Skupina Booom! bo nastopila 26. julija, dan zatem pa še Milizza – Tribute to Sting & The Police inGregor Ravnik.

Riccardo Simoneschi, izvršni direktor SSI Events: »Veseli smo sodelovanja z destinacijo Portorož in Piran, ki slovi po gostoljubnosti in je med Italijani izjemno priljubljena. Veselimo se, da bomo lahko našo jadralsko filozofijo združili z eno od evropskih prestolnic jadranja. Domačine in turiste vabimo, da se nam pridružijo v jadralskem središču, ki bo postal prostor športa, druženja in zabave.«

Aleksander Valentin, v. d. direktor Turističnega združenja Portorož: »Projekt Marina Militare Nastro Rosa Tour ima izjemno dolgoročno promocijsko vrednost in bo zagotovo pripomogel k še večji prepoznavnosti naše destinacije med italijanskimi gosti. Vesel sem, da so organizatorji tega izjemnega športnega dogodka izbrali ravno Portorož kot prvo prizorišče regate izven Italije. Ta regata izpostavlja pomen športnega turizma in morja kot največjega športnega poligona, ki ga imamo. Ob tem se zahvaljujem tudi Občini Piran, Javnemu podjetju Okolje Piran in turističnemu gospodarstvu, ki so omogočili izvedbo te pomembne regate na destinaciji.«

Jadralska flota bo iz Portoroža odplula v petek, 28. julija, ko bodo jadrnice premce usmerile proti Benetkam, zadnji destinaciji regate.

Kontakt

Kontakt za medije Lea Šuligoj
T: +386 (0)5 674 82 62
M: +386 40 844 229
lea@portoroz.si