Top tri kulinarična doživetja v zaledju Portoroža &
Pirana
Jesen je kot nalašč za uživanje v kulinaričnih dobrotah in v
Istri vas bodo znali še posebej »pocrkljati«. Odkrijte top tri jesenska doživetja v zaledju Portoroža
& Pirana, ki bodo vašemu obisku dodala noto pristnosti. Vrhunska vina,
ekološko oljčno olje in dišeči tartufi so glavni aduti, ki bodo prepričali vaše
čute.
Prvovrstna vinska degustacija ob dih jemajočem sončnem zahodu
Spoznajte odlična vina slovenske Istre ob nepozabnem
sončnem zahodu na Posestvu Brič. Pripravite se na pravo vinsko doživetje, ki zajema popotovanje po tradiciji izkušenih pridelovalcev
žlahtne kapljice. Spoznali boste zgodbe, ki jih v sebi nosijo večkrat
nagrajena, ekološko pridelana vina. Prvovrstno kapljico bodo spremljale domače
kulinarične dobrote, kot so istrski pršut, sir in oljčno olje.
Spoznajte skrivnostni svet tartufov
Istra skriva prave gurmanske zaklade, a naš največji
kulinarični dragulj so nedvomno tartufi. Spoznajte tartufarko Saro in njeno psičko Liso, ki vam
bosta odprli vrata v skrivnostni svet tartufov. Skupaj boste raziskali skrite
kotičke gozdov, po uspešnem lovu na tartufe pa se boste prelevili v kuharske mojstre in po tradicionalnem
receptu pripravili tipične istrske testenine - fuže s tartufi.
Edinstveno gurmansko doživetje bo zaokrožilo vino iz lokalne vinske kleti.
Pristno, lokalno, domače
Vas zanima pristno istrsko življenje, stran od množic turistov?
Spoznajte tri čudovite ženske, ki vas bodo popeljale po poti oljk, lokalne kulinarike in zelišč. Nina vas bo pozdravila na ekološki kmetiji
Gramona. Ob dih jemajočem razgledu na soline boste okusili vrhunsko, ekstra
deviško oljčno olje. Marina vam bo med prosto tekajočimi racami in goskami
predstavila domači utrip turistične kmetije Medljan. Ob okusnem kosilu s
sezonskimi lokalnimi sestavinami se boste počutili kot doma. Za nepozaben
zaključek dneva vas bo Jana popeljala v njeno zakladnico zelišč Histria Botanica. V neokrnjeni naravi doline reke
Dragonje, boste spoznali osnove aromaterapije in izdelali čisto svoj hidrolat
iz lokalnih zelišč.