Terme Krka Strunjan - Portorož in Piran

Terme Krka Strunjan

Zdravilna moč morja

Priznano slovensko klimatsko zdravilišče in talasoterapevtski center leži na slovenski obali, v zaščitenem krajinskem parku. V kraju s kar 2.300 urami sončnega obsevanja na leto boste našli spokojen oddih, možnosti za aktivno preživljanje prostega časa in seveda blagodejne učinke morske vode, klime, blata in soli.

Zakaj pravimo, da je oddih v Talasu Strunjan zdravilen?

V strunjanskem zalivu je nastalo in se kljub hitremu razvoju na srečo tudi ohranilo toliko zdravilnih faktorjev, da lahko upravičeno rečemo, da so počitnice v tem prečudovitem zalivu zdravilne. Naravnim zdravilnim danostim dodamo le naše strokovno znanje, sodobne zdravstvene metode, veliko srca in široke nasmehe.
Morje, sonce in soline

Morje, sonce in soline

Z 2300 sončnimi urami na leto, izjemno lego ob borovem gozdu v osrčju zaščitenega krajinskega parka in ob tisočletnih solinah je Talaso Strunjan »od boga dan« počitniški kraj. Neposredna bližina morja in njegovi blagodejni vplivi so omogočili razvoj celovitega talaso pristopa, ki temelji na uporabi različnih elementov morja: obmorske klime, morske vode in slanice, morskega blata, alg in morske soli. Talaso Strunjan se zato uvršča med slovenska naravna klimatska zdravilišča in talasoterapevtske centre.
Morska voda, gibanje in mediteranska prehrana

Morska voda, gibanje in mediteranska prehrana

Gibanje v morski vodi in ob morju, kjer temperature le zmerno nihajo in je zrak bogat z aerosoli, deluje na človeka kot balzam. Plavanje in hoja po zalivu krepita dihalni in gibalni sistem, odganjata depresivne misli, razstrupljata, pomlajujeta in sproščata. Zaradi sonca tvori telo dovolj vitamina D, kar je pomembno za močne kosti. Bližina solin pa ustvarja v Strunjanu idealne razmere za naravno inhaliranje zdravilne solnice.
Solinsko blato in alge

Solinsko blato in alge

Fango ali morsko blato raztaplja maščevje in vlaži kožo, da postane bolj gladka. Zaradi posebne kemične sestave, ki povzroča osmotski učinek, se uporablja tudi v anticelulitnih in razstrupljevalnih programih, pri čemer pa njegove lepotne in razstrupljevalne učinke še povečamo z uporabo z minerali bogate morske soli in morske vode ter morskih alg, bogatih z oligoelementi.
Za zdravje in dobro počutje

Za zdravje in dobro počutje

Terapije z morskimi učinkovinami so dokazano uspešna pomoč pri sodobnem zdravljenju motenega gibalnega sistema, revmatskih in nevroloških obolenj, odlične pa so tudi v sprostitvene, pomlajevalne in lepotne namene.

Ponudba v Talasu Strunjan

Sprostitveni center Salia
Na strunjanskem koščku slovenske obale se občuti brezkončnost modrine in miru. Človek si lahko privošči vse, kar dobro dene njegovi duši in telesu. Dobrodošli!
Terme Krka d.o.o. PE Talaso Strunjan Strunjan 148, 6323 Strunjan
in +386 8 20 50 300
booking@terme-krka.eu
//www.terme-krka.si
Talaso Strunjan
V Termah Krka imamo bogato zdraviliško tradicijo, naša osnovna dejavnost pa je medicinska rehabilitacija.
Terme Krka d.o.o. PE Talaso Strunjan Strunjan 148, 6323 Strunjan
in +386 8 20 50 300
booking@terme-krka.si
//www.terme-krka.si
Restavracija Pinija

Spoznajte raznovrstne okuse Sredozemlja: ribe in školjke iz slovenskega morja, paradižnik z južnih pobočij Vezuva, oljčno olje, baziliko in origano, sir, solni cvet iz Sečoveljskih solin, pa tudi pri nas narejene testenine in istrske tartufe.

Pinija - Restaurant & Beach Bar Strunjan 150 Strunjan Portorož, 6320 Portorož
(05) 676 41 00
info@pinija.si
https://www.pinija.si/