Letos bosta Portorož in Piran v znamenju mehurčkov kar ves mesec, saj se 1. decembra pričenja Mesec penin, ko bodo izbrane lokalne restavracije ponujale posebne degustacijske menuje s spremljavo penečih vin.
Obiskovalci se bodo lahko gurmanskim užitkom ob spremljavi izbranih mehurčkov predajali v restavracijah:
Restavracija Rizibizi
Portorož
Razvajajte brbončice z vrhunskim 7-hodnim menujem, ki združuje morske okuse slovenske Istre, sezonske sestavine in izbrane vinske spremljave priznanih slovenskih kleti. Vsaka jed – od marinirane orade in hobotnice do gamberov, piranskega brancina ter prefinjene kakijeve sladice – je usklajena s kozarcem penine ali vina, ki poudari njene najboljše arome. Cena celotnega gastronomsko-enološkega doživetja s kozarcem penine ob vsakem krožniku znaša 140 € na osebo.
Rezervacije:
Telefon: 040 240 554
E-mail: info@rizibizi.si
Restavracija Marina Portorož
Portorož
Vrhunski 4-hodni meni združuje divjačinske, morske in sezonske jesenske okuse – od nežnega jelenovega karpača do aromatične cvetačne juhe z gamberom. Glavna jed v slogu surf & turf razveseli z rezanci s škampi in tagliato rozbifa, za piko na i pa poskrbi topla kombinacija jabolk, orehov in cimeta. Cena menija je 48 €, dodatna vinska spremljava s peninami pa 24 €.
Rezervacije:
Telefon: 041 333 326
E-mail: info@novakulinarika.si
COB
Portorož
Doživite ekskluzivno praznično kulinarično popotovanje, kjer vas bo chef Filip Matjaž v dveh urah popeljal skozi 8-hodno multisenzorično doživetje, ustvarjeno iz najboljših lokalnih sestavin. Edinstven jedilnik presenečenja, na voljo med 19. 12. 2025 in 4. 1. 2026, prinaša pristni praznični utrip Istre in izbrana peneča vina. Cena doživetja znaša 280 € (175 € brez vinske spremljave), rezervacija pa je nujna za to nepozabno zaključkoletno izkušnjo.
Rezervacije:
Telefon: 041 886 633
E-mail: info@cob.si
Stara gostilna – Vecchia osteria
Piran
Prepustite se prefinjenemu 5-hodnemu meniju, ki skozi skrbno izbrane kombinacije – od piščanca s hruško in Portom do orade s peso ter elegantnega brancina s sirotko in kaviarjem – razkriva sodobno Istrsko gastronomijo. Vsaka jed gradi novo plast okusov, dopolnjena z bogatimi aromami slanine, gob, lešnikov ter zaključena z izrazito kavno-čokoladno sladico s topinamburjem. Celotno doživetje z izbranimi peninami znaša 145 €.
Rezervacije:
Telefon: 041 439 008
E-mail: info@stara-gostilna.com
Café Central
Portorož
Uživajte v prazničnih sladko–peninastih trenutkih s skrbno izbranimi kombinacijami penin iz različnih vinorodnih regij Slovenije in hišnih sladic, ki se popolno dopolnjujejo v okusu. Vsaka ponudba združuje kozarec penečega vina in sladico po posebni praznični ceni, idealni za razvajanje ali sproščen zaključek obroka. Naj bo to lahkoten cheesecake, igriva »Božičkova kapa« ali prefinjena tartina – izberite svojo najljubšo dvojico in nazdravite sladkim trenutkom sezone.
Vnaprejšnje rezervacije niso potrebne.
Restavracija Remisens Hotel Metropol
Portorož
Prepustite se izbranima 3-hodnima menijema, kjer se vrhunske jedi popolno ujemajo s peninami Capris. Ribji meni navduši s tuninim carpacciom, dimljenim brancinom ter toplim jabolčnim zavitkom, medtem ko mesni meni združuje nežni piščančji mousse, bogato jagnječjo kračo in čokoladno–kavno sladico. Vsak meni, postrežen s kozarcem penine ob posameznem hodu, je na voljo po ceni 50 € na osebo.
Rezervacije:
Telefon: 0593 68889
E-mail: reservations@remisens.com
Restavracija Sol Priée
Portorož
Privoščite si prefinjen 3-hodni meni, ki se začne z nežnim karpačem dimljene mečarice na sveži solati z granatnim jabolkom in balzamično polivko. Sledi bogata kombinacija kostanjevih njokov s kremno sirovo omako ter ombrine na aromatičnem bučnem rižu z mandljevimi lističi, zaključek pa prinese lahkotna panakota s kakijevo kremo in kokosom. Cena menija znaša 85 € s spremljavo izbranih penin ali 65 € brez penin.
Rezervacije:
Telefon: 056 760 450
Organizator: Turistično združenje Portorož
