Novice - Portorož in Piran

Vse novice

V piranski občini živahno in razigrano zimsko dogajanje ob morju

22. 11. 2023

V Portorož, Piran in Lucijo se vračajo dogodki, ki bodo z izjemnim decembrskim programom Morje zimskih doživetij vrnili življenje v naše kraje. Skupni trud Občine Piran, Turističnega združenja Portorož, Okolja Piran in Avditorija Portorož bo ustvaril pravi decembrski spektakel.

Začetek Morja zimskih doživetij, označen s prižigom lučk in koncertom BQL, bo potekal 1. decembra v parku hotela Kempinski Palace Portorož, hkrati pa se odpira največje pokrito drsališče ob morju v nekdanjem skladišču soli Grando. Obiskovalce čaka čarobnost prazničnega obdobja z Božičkovim nabiralnikom, vodeno šolo drsanja in pravljičnim vlakcem, ki bo povezoval Lucijo in Piran.

Tradiconalni božično-novoletni sejem v parku hotela Kempinski Palace ponuja Vse sladkosti življenja ob glasbi v živo. Avditorij Portorož in Gledališče Tartini Piran bosta gostila bogat decembrski spored z raznolikimi dogodki, vključno s koncerti, baletom, lutkovno predstavo in gospelom. Silvestrovanje na Tartinijevem trgu bo glasbeno obarvano s skupino Booom! in Samuelom Lucasom.

Novo leto se bo začelo s tradicionalnim novoletnim skokom v morje na portoroški plaži, ognjemetom ter koncertom z Alexie 1. januarja 2024. Praznično obdobje se bo zaključilo 6. januarja s koncertom presenečenja, ki bo prinesel dodatno vzdušje in veselje v novo leto.

Posebna pozornost je namenjena najmlajšim, ki se lahko srečajo z Miklavžem, Božičkom in Dedkom Mrazom, sprehajajo skozi pravljično deželo ter se vozijo s pravljičnim vlakcem od Lucije do Pirana. Organiziranih je kar 9 otroških predstav, da bodo tudi najmlajši uživali v decembrskem vzdušju.

Župan Občine Piran, Andrej Korenika, je na današnji tiskovni konferenci poudaril: »Ključna beseda Morja zimskih doživetij je druženje, ki bo pričaralo nepozaben december in pravi utrip tega čarobnega časa. Vabimo vas, da se nam pridružite, ustvarite spomine in doživite magičnost praznikov v občini Piran. Ne zamudite priložnosti za nova zimska doživetja ob morju, nova poznanstva in nova prijateljstva v tem prazničnem mesecu!«

Direktorica Turističnega združenja mag. Patricija Gržinič je dodala: »Decembrski dogodki so izrednega pomena za občino Piran, saj na destinacijo privabijo goste izven glavne turistične sezone. S povezovanjem ponudnikov v sklopu meseca penin in jubilejnim 10. Festivalom penin pa izpostavljamo izreden pomen gastronomije kot celoletnega turističnega produkta.«

»Po prazničnem vzdušju se bo decembra odslej razlegala čarobnost tudi na tržnici Lucija. Od marca letos je ta prekrita s streho, a že v fazi načrtovanja postavitve čudovite pergole smo imeli vizijo dolgoročne preobrazbe. Naš cilj je ustvariti večnamenski prostor, ki bo gostil raznolike tematske dogodke. Dogodek smo poimenovali "Veseli december na tržnici Lucija", pri čemer se osredotočamo na obogatitev ponudbe s kulinaričnimi in zabavnimi vsebinami.« je izpostavil direktor Okolja Piran, mag. Nest Dulai. Praznično vzdušje bo zaživelo v soboto, 9. 12., s praznovanjem Sv. Lucije, ki ga organizira Krajevna skupnost Lucija. Dogajanje se bo nato odvijalo vsako soboto do konca leta, ustvarjajoč nepozabne trenutke in dodajajoč pridih praznične radosti.

Direktor Avditorija Borut Bažec je na današnji novinarski konferenci napovedal: »Naslednje leto beležimo 200. obletnico skladišča soli Grando v Portorožu, zgrajenega v začetku 19. stoletja. Avgusta letos je Avditorij Portorož postal upravitelj Granda, ki bo gostil predpraznične in praznične decembrske prireditve. Na 3762 m2 bomo gostili največje pokrito drsališče ob morju (60x10m) ter pestro zabavno kulturno in sejemsko kulinarično ponudbo za vse generacije. V Avditoriju, Gledališču Tartini Piran in Mediadomu Pyrhani pa vas čaka več kot 20 različnih vsebin, vključno s plesnimi nastopi, božičnimi predstavami, komedijami in koncerti z izjemnimi izvajalci, kot so Severa Gjurin, Etienne, gospel Mount unity choir iz ZDA ter številni drugi.«

Novinarsko konferenco je zaključil podžupan Občine Piran Christian Poletti s številnimi podrobnostmi bogatega decembrskega programa.

Vabimo vas, da se pridružite temu čarobnemu decembru in januarju, kjer lahko doživite nepozabno Morje zimskih doživetij v občini Piran!


Kontakt

Kontakt za medije Polona Žigo
T: +386 (0)5 674 82 62
polona@portoroz.si