Novice - Portorož in Piran

Vse novice

Love Istria na pomembnem dogodku v Neaplju

27. 10. 2023

Destinacija Slovenska Istra, ki se promovira pod blagovno znamko Love Istria, se je skupaj s predstavniki hotelov udeležila workshopa, ki je bil 25. oktobra organiziran v Neaplju. Dogodek ima izjemno pomembno vlogo pri širjenju prepoznavnosti in ustvarjanju novih poslovnih priložnosti na italijanskem tržišču.


Dogodek v sodelovanju z italijanskim predstavništvom STO

Za Slovensko Istro, v turističnih krogih znano pod blagovno znamko Love Istria, je pomemben dogodek v Neaplju, ki predstavlja nadaljevanje letošnjih promocij destinacije na italijanskem tržišču. Po uspešnem marčevskem sodelovanju na dogodku v Milanu, kjer so Slovensko Istro spoznali italijanski mediji, in nedavni prisotnosti na borzi TTG Rimini, se je Love Istria ponovno predstavila v Italiji, tokrat v Neaplju.

Workshop je bil organiziran v sodelovanju s predstavništvom slovenske turistične organizacije (STO) v Italiji. Poleg predstavnikov destinacije Slovenska Istra so se ga udeležili tudi istrski hotelirji, ki so s svojo ponudbo seznanili organizatorje potovanj in tako izkoristili priložnost za promocijo ter nove poslovne stike. Dogodek, ki je bil organiziran na čudoviti lokaciji v Grand Hotelu Santa Lucija, je bil posvečen izključno Slovenski Istri.


Zanimanje italijanskih gostov za Slovensko Istro narašča

Aljoša Ota, vodja predstavništva STO v Italiji, Dean Kocjančič, direktor izolskega Turističnega združenja in mag. Patricija Gržinič, direktorica Turističnega združenja Portorož, so v uvodnem delu predstavili turistična doživetja, produkte ter naravne in kulturne danosti, ki so dobra motivacija za obisk destinacije, zatem pa so potekala individualna poslovna srečanja z organizatorji potovanj. Med pomembnejšimi gosti je bil slovenski konzul v Neaplju Jacopo Fronzoni, o dogodku pa je poročala tudi televizija RAI, TGR Campagna.

Zanimanje za potovanja in počitnice v Slovenski Istri po času zatišja, ki ga je prineslo covidno obdobje, izrazito narašča, in tudi zato je bil dogodek dobrodošla iztočnica za še intenzivnejše povezovanje.

Kontakt

Kontakt za medije Polona Žigo
T: +386 (0)5 674 82 62
polona@portoroz.si