Novice - Portorož in Piran

Vse novice

Občina Piran prejela zlati znak "Slovenija, zelena destinacija"

20. 9. 2022

Vsako leto Slovenska turistična organizacija pozove slovenske destinacije in ponudnike, da se vključijo v Zeleno shemo slovenskega turizma in s tem ocenijo svoje trajnostno delovanje na področju turizma in širše.

V sklopu poziva v letu 2021 za pridobitev znaka Slovenia Green se je v shemo prijavila tudi destinacija Portorož - Piran, ki je želela svoje trajnostno poslovanje na področju turizma nadgraditi in preveriti z mednarodnimi orodji Green Destinations Standard. Portorož - Piran je prejel zlati znak, drugi najvišji na lestvici Slovenske turistične organizacije (STO). V procesu pridobivanja znaka, ki je trajal poldrugo leto, je sodelovala Zelena ekipa iz različnih institucij, v tesnem sodelovanju s Turističnim združenjem Portorož, ki ga je vodila zelena koordinatorka iz Občine Piran. Znaki, ki jih lahko pridobi posamezna destinacija, so bronasti, srebrni, zlati in platinasti. Destinacija Portorož - Piran si je prislužila zlatega, kar pomeni priznanje za trajnostno in zeleno delovanje na področju turizmu in širše. Obenem je to tudi zaveza, da bomo v Občini Piran nadaljevali s trajnostnim načrtovanjem tudi v prihodnje.

Zaradi zlatega znaka bo destinacija postala bolj prepoznavna po svojem okoljsko naravnanem delovanju ter bo vključena bo v številne promocijske aktivnosti Slovenske turistične organizacije.

Več informacij o ZELENI SHEMI SLOVENSKEGA TURIZMA v občini Piran najdete na naslednji spletni povezavi: https://www.piran.si/objava/535048.


Vir: Občina Piran. 

Kontakt

Kontakt za medije Lea Šuligoj
T: +386 (0)5 674 82 62
M: +386 40 844 229
lea@portoroz.si