Novice - Portorož in Piran

Vse novice

Stara gostilna in B&B Donatella House sta pridobila trajnostni znak Green Key

17. 8. 2022
Stara gostilna - Vecchia osteria in B&B Donatella House sta se priključila zeleni družini in pridobila trajnostni znak Green Key.

Stara gostilna - Vecchia osteria
 je ena najstarejših gostiln Piranu, a s svežo zgodbo in novim konceptom. Skrita je med slikovitimi piranskimi hišami, le korak od piranske promenade in vrveža. Njen prepoznavni atrij je kot steklena vitrina, ki nagovarja le poznavalce, poleti pa gostom omogoča, da se prepustijo vonju morske pene in se ob mehkobi večerne sape povežejo z dogajanjem na piranskih ulicah. 

Butična restavracija ne navdušuje samo z gastronomsko ponudbo, temveč tudi s premišljeno izbranim interierjem, ki naredi vtis. Majhen, a neizmerno bogat, glamurozen ambient v stilu žametno zlate črnine, je poln kreativnih skrivnosti. Vsak krožnik je mojstrovina, ki navdušuje z estetsko kompozicijo ter svojo edinstveno zgodbo. K zaokroženemu estetskemu vtisu, ki gradi identiteto Stare gostilne prispevajo tudi lično pripravljene mize, stilski jedilni listi in elegantne vitrine, ki nudijo varno zavetje kar 150 destilatom. Šefovsko mesto pripada lastnici Donati Krašek, ki ji pogumno stoji ob boku 22-letni chef kuhinje Kristian Zule – Kiki. Donata in Kristian sta glavni kreativni sili Stare gostilne, ki ob podpori usklajene ekipe stremita k svetovljanskim krožnikom in popolni postrežbi. 

Kontakt

Kontakt za medije Lea Šuligoj
T: +386 (0)5 674 82 62
M: +386 40 844 229
lea@portoroz.si