Novice - Portorož in Piran

Vse novice

Delavnica in posvet o priložnostih in izzivih trajnostnega razvoja turizma na destinaciji Portorož in Piran

Ob vstopu občine Piran v Zeleno shemo slovenskega turizma bosta v sredo, 15. junija, v Portorožu organizirana delavnica in posvet z naslovom Spodbujanje turističnih ponudnikov za razvoj trajnostnih modelov - priložnosti in izzivi trajnostnega razvoja turizma na destinaciji Portorož in Piran.

V začetku letošnjega leta je občina Piran izpolnila pogoje za sprejem v Zeleno shemo slovenskega turizma. Z vstopom v Zeleno shemo so se zavezali, da bodo spodbujali trajnostno delovanje, združevali trajnostna prizadevanja ter promovirali lokalni značaj in zelene zgodbe. Pomemben element promocije lokalnega značaja in zelenih zgodb je tudi spodbujanje turističnega gospodarstva za bolj trajnostno delovanje. V ta namen bostav sredo, 15. junija, ob 10. uri v prostorih Krajevne skupnosti Portorož organizirana delavnica in posvet z naslovom »Spodbujanje turističnih ponudnikov za razvoj trajnostnih modelov - priložnosti in izzivi trajnostnega razvoja turizma na destinaciji«.

Na dogodku bodo predstavili Zeleno shemo, znak Green Destination in aktivnosti destinacije za pridobitev znaka, spregovorili pa bodo tudi o spodbujanju in ozaveščanju turističnih ponudnikov za razvoj trajnostnih poslovnih modelov ter o spodbujanju prebivalcev, obiskovalcev in turističnega gospodarstva k okoljsko odgovornemu ravnanju.

Udeležence dogodka bodo povabili k podpisu Zelene politike in etičnega kodeksa v turizmu. Organizatorji prosijo za potrditev udeležbe do ponedeljka, 13. 6. 2022, na naslov: alenka.pograjc@piran.si ali patricija.grzinic@portoroz.si

Kontakt

Kontakt za medije Lea Šuligoj
T: +386 (0)5 674 82 62
M: +386 40 844 229
lea@portoroz.si