Novice - Portorož in Piran

Vse novice

Portorož & Piran v središču Milana

24. 3. 2022

V zadnjih dveh letih je na destinaciji Portorož & Piran prenočilo približno 65 % domačih gostov, med tujci pa so prednjačili Avstrijci, Nemci in Madžari. Pred pandemijo smo sicer gostili kar tri četrtine tujih gostov in na Turističnem združenju Portorož upajo, da se bomo že letos ponovno približali tem številkam. Seveda pa je za uspešne rezultate treba tudi okrepiti promocijo na tujih trgih. Turistično združenje Portorož tako od letos ponovno intenzivneje komunicira z italijanskimi, avstrijskimi in nemškimi mediji, udeležuje se turističnih poslovnih dogodkov, kjer nagovarjajo tuje turistične agente in organizatorje potovanj, ravno tako so na naše glavne trge usmerjene spletne promocijske kampanje.

Eden lepših promocijskih dogodkov v živo je 23. marca potekal v Italiji. Turistično združenje Portorož je predstavilo destinacijo Portorož & Piran izbranim italijanskim novinarjem v središču Milana. Dogodek v elitni restavraciji Identità Golose je obiskalo 30 predstavnikov medijev, kot so La Repubblica, Il Giornale, Donna Moderna, Elle, Dove, Bell’Europa in drugi. Na dogodku, ki je bil organiziran v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo, so predstavili ponudbo naše destinacije in jih razvajali z istrsko kulinariko. Dogodek je tudi že obrodil sadove, saj so mu sledile čudovite objave, med drugim v reviji Oggi in v dnevniku QN Quotidiano Nazionale.


Skupinska fotografija: Dogodek je uspel z združenimi močmi ekipe TZP, STO in agencije AT Comunicazione.

Fotografija s predstavitve v Milanu: destinacijo sta predstavila direktor TZP Aleksander Valentin in Aljoša Ota, direktor predstavništva STO v Italiji.

Kontakt

Kontakt za medije Polona Žigo
T: +386 (0)5 674 82 62
polona@portoroz.si
/default/Floater/