Novice - Portorož in Piran

Vse novice

Predstavitev v Dubaju navdušila obiskovalce

15. 2. 2022

Turistično združenje Portorož zadovoljno z nastopom na razstavi EXPO v Dubaju, kjer so turistične agente in organizatorje potovanj navdušili z bogato ponudbo lokalnih doživetij.

Med 9. in 16. februarjem se v sklopu slovenskega paviljona na svetovni razstavi EXPO v Dubaju predstavlja makroregija Mediteranska in Kraška Slovenija, ki povezuje destinacije: Vipavsko dolino in Novo Gorico, Brda, Zeleni kras, Kras in Brkine, Ankaran, Koper, Izolo ter Portorož in Piran. Na pobudo javne agencije SPIRIT in Slovenske turistične organizacije je Turistično združenje Portorož prevzelo koordinacijo predstavitve Mediteranske in Kraške Slovenije. Nastop makroregije je sofinancirala Slovenska turistična organizacija. 

Zaradi omejitev v načinu predstavitve na EXPO v Dubaju (ponujanje hrane in pijače ni bilo dovoljeno) so se predstavniki makroregije odločili za dinamičen multimedijski performans. Video predstavitev, ki so jo zasnovali v agenciji Kobal Production, spremljajo elementi petja, plesa in recitala v živo. V 30-minutni predstavitvi nastopa pevka in plesalka Tjaša Fajdiga, nastopu pa dajeta čar tudi spremljajoči prostorski zvok in opojni vonj sivke.

Predstavitev je bila zelo dobro sprejeta s strani občinstva. Izkoristili so tudi ključen trenutek slovenske predstavitve na EXPO v Dubaju, saj je 8. februarja tam potekal Slovenski nacionalni dan, ki je na naš paviljon pripeljal večje število obiskovalcev.

Poleg povezovalne vloge osmih destinacij so predstavniki Turističnega združenja Portorož med obiskom Dubaja delali kot informatorji na slovenskem paviljonu (pri tem so se izmenjevali s predstavniki ostalih destinacij Mediteranske in Kraške Slovenije), udeležili pa so se tudi B2B workshopa, ki ga je STO 9. februarja organiziral v hotelu One and Only Royal Mirage. Tam so dobili enkratno priložnost, da predstavijo ponudbo destinacije Portorož & Piran, prikazana pa je bila tudi skrajšana, 7-minutna verzija predstavitve Mediteranske in Kraške Slovenije. Srečali so se z več kot 40-imi turističnimi agenti in organizatorji potovanj iz vsega sveta, večina pa je prihajala iz Zalivskih držav (GCC). Potencialni kupci so izkazali veliko interesa za Portorož in Piran, ki jim ustreza kot nova destinacija z neokrnjeno naravo in bogato ponudbo lokalnih doživetij. Ravno slednje se je izkazalo za najatraktivnejši element ponudbe destinacije. Priložnost predstavlja tudi letališče Portorož, predvsem za prihode gostov z zasebnimi letali. Ena od sodelavk Turističnega združenja Portorož je na workshopu sodelovala kot predstavnica Združenja zgodovinskih mest Slovenije, v katerega je včlanjena Občina Piran.

Mag. Aleksander Valentin, direktor Turističnega združenja Portorož: »Razstava EXPO je eden najodmevnejših svetovnih dogodkov in v čast nam je, da smo lahko koordinirali nastop naše makroregije. Predstavitev v Dubaju je bila nad vsemi pričakovanji, saj je bilo zanimanje za ponudbo naše destinacije izjemno. Zalivske države predstavljajo velik potencial za razširitev tržišča naše destinacije. Seveda pa bo v prihodnje ključno pridobljene poslovne vezi ohranjati, poglobiti in nadgraditi v sklenjene posle.«

»Inovativna in izjemno dovršena predstavitev Mediteranske in Kraške Slovenije je bila med vso poslovno in medijsko javnostjo izjemno dobro sprejeta. Predvsem pa je bila odlična uvertura v uspešno navezovanje stikov in sklepanje poslov med slovenskimi in t.i. GCC tujimi poslovnimi partnerji,« je dodala mag. Karmen Novarlič, vodja sektorja za komuniciranje s poslovnimi javnostmi na Slovenski turistični organizaciji.

Da bi ohranili stik s potencialnimi strankami, na Turističnem združenju že organizirajo spletne delavnice s predstavitvijo ponudbe doživetij za agente potencialnih partnerjev, ki so jih spoznali na workshopu.

Kontakt

Kontakt za medije Polona Žigo
T: +386 (0)5 674 82 62
polona@portoroz.si