Novice - Portorož in Piran

Vse novice

Dober turistični obisk se nadaljuje

V času krompirjevih počitnic so v občini Piran zabeležili 5 % več hotelskih prenočitev kot leta 2019. Odlične rezultate so dosegli tudi v mesecu oktobru, na letni ravni pa za rekordnim letom 2019 zaostajajo le še za 23 %. Na Turističnem združenju Portorož pozivajo k spoštovanju ukrepov, saj bi bilo vnovično zaprtje za turistično dejavnost pogubno.

V času krompirjevih počitnic, od 23. do 31. oktobra, so v hotelih občine Piran zabeležili 43.000 prenočitev, kar je 5 % več kot leta 2019 (lani so turistične nastanitve tik pred počitnicami zaprli). Prevladovali so domači gosti, ki so ustvarili skoraj tri četrtine vseh prenočitev. Veliko jih je koristilo turistične bone.

V mesecu oktobru so v hotelih občine Piran zabeležili dobrih 120.000 prenočitev, v primerjavi z lani 78 % več, v primerjavi z letom 2019 pa 9 % več. 70 % vseh hotelskih prenočitev so ustvarili domači gosti. Hoteli beležijo veliko rezervacij tudi v novembru, zaenkrat predvsem ob koncih tedna. Prejemajo pa tudi že rezervacije za čas decembrskih praznikov. Hoteli so sicer letos povprečno ustvarili dobro polovico vseh prenočitev v občini Piran.

Aleksander Valentin, direktor Turističnega združenja Portorož: »Za nami je dobra sezona, za katero upam, da bo še trajala. Turizem je trenutno povsem odvisen od odgovornega ravnanja ljudi, zato pozivam vse – tako zaposlene kot obiskovalce, da spoštujejo ukrepe, saj si turistično gospodarstvo še enega zaprtja ne more več privoščiti.«

V devetih mesecih letošnjega leta so v vseh prenočitvenih kapacitetah občine Piran zabeležili 1.221.467 prenočitev, kar je 5 % več kot lani in 23 % manj kot predlani. 


Fotografije: Nik Jarh, Jaka Ivančič

Kontakt

Kontakt za medije Lea Šuligoj
T: +386 (0)5 674 82 62
M: +386 40 844 229
lea@portoroz.si