Novice - Portorož in Piran

Vse novice

Turističnim delavcem pripravili presenečenje

29. 9. 2021

Turistično združenje Portorož je ob svetovnem dnevu turizma pripravilo posebno presenečenje za turistične delavce. Z vrtnicami in pevskim nastopom Nuške Drašček so se jim zahvalili za požrtvovalno delo in trud, ki so ga vložili v turistično sezono.

Ob svetovnem dnevu turizma je Turistično združenje Portorož pripravilo posebno presenečenje za turistične delavce. Obiskali so 18 hotelov in gostinskih lokalov v Portorožu in Piranu, kjer je zbranim nepričakovano zapela naša odlična pevka Nuška Drašček, zaigral je tudi harmonikaš Marsell Marinšek, ob glasbi pa je plesalka Eva Janković osebju razdelila vrtnice.

Aleksander Valentin, direktor Turističnega združenja Portorož: »Situacija za mnoge zaposlene v turizmu ni rožnata. Za nami je sicer odlična turistična sezona, a kadra krvavo primanjkuje, zato je delo še toliko bolj naporno. Zahvaljujemo se vsem, ki so s trdim delom pomagali izpeljati to sezono in ki s svojo prijaznostjo soustvarjajo gostoljubje naše destinacije.«

Nuška je vse prisotne očarala s svojim čudovitim petjem a cappella, osebje pa se je razveselilo skromnega darila, ki je bilo tokrat za spremembo namenjeno njim in ne gostom. Oglejte si VIDEO.

"Dragi natakarice in natakarji, receptorke in receptorji, snažilke in snažilci, kuharji in kuharice ter vsi ostali, zaposleni v turizmu. Hvala za vaše požrtvovalno delo, z vašo prijaznostjo in ustrežljivostjo soustvarjate gostoljubje naše destinacije. Ta nastop je skromna pozornost, s katerim se vam Turistično združenje Portorož zahvaljuje za vaše trdo delo in vztrajnost, ki ste ga vložili v to turistično sezono. Hvala vam!"

Ob svetovnem dnevu turizma je sicer Turistično združenje Portorož organiziralo več zanimivih dogodkov. Ves konec tedna so potekali brezplačni vodeni pohodi. Obiskovalci so se lahko podali na voden pohod po vseh treh krožnih piranskih pešpoteh (Seška, Strunjanska in Piranska pešpot), na pohod od Sečovelj do Kaštelirja v Kortah, na pohod od puča do puča z ogledom Nove vasi nad Dragonjo ter na večerni vodeni ogled Pirana. Agencija Misson je v soboto v piranskem gledališču Tartini tradicionalno izbrala novo Miss Turizma Slovenije 2021, to je postala 21-letna Anamarija Kastelic z Iga.

V ponedeljek, 27. 9., je Turistično združenje Portorož v sodelovanju z Javnim podjetjem Okolje Piran organiziralo okroglo mizo na temo turizma Zero Waste. Prisluhnili smo lahko zanimivim sogovornikom, sodelovali so Astrid Prašnikar (Ros. Turist), Alenka Pograjc (Občina Piran), mag. Boris Šušmak (Društvo DOVES – FEE Slovenia), Urša Zgojznik (Ekologi brez meja), mag. Milica Maslo Bezer (JP Okolje Piran), Patrik Matjaž (restavracija COB), Tomaž Bevčič (restavracija Rizibizi) in dr. Marijana Sikošek (prostovoljka pri društvu Istrski maraton in predavateljica za področje managementa prireditev na Turistici). Okroglo mizo je povezovala Jana Pines z Okolja Piran, dogodek pa je obiskal tudi župan Občine Piran Đenio Zadković, ki je ob tej priložnosti skupaj z mag. Patricijo Gržinič s Turističnega združenja Portorož podpisal Zeleno zavezo slovenskega turizma

Kontakt

Kontakt za medije Polona Žigo
T: +386 (0)5 674 82 62
polona@portoroz.si