Novice - Portorož in Piran

Vse novice

V Portorož in Piran prihaja legendarni Ferrari club Italia

Člani uglednega kluba Ferrari Club Italia bodo med 3. in 5. septembrom obiskali slovensko Istro. V petek, 3. 9., ob 13. uri se bodo mudili v Kopru, v soboto, 4. 9., ob 12. uri v Izoli, še isti dan ob 17. uri pa se bodo pripeljali v Piran. Pred gledališčem Tartini bodo na ogled vse do 19.30, potekalo pa bo tudi glasovanje občinstva za najljubši Ferrarijev model (concorso di eleganza). V večernih urah bodo odšli v Portorož, kjer bodo prenočili v hotelu Kempinski Palace Portorož. V nedeljo, 5. 9., bodo obiskali še Lipico in dvorec Zemono, kjer bo za kulinarično doživetje poskrbel priznani slovenski kuharski mojster Tomaž Kavčič.

Do sodelovanja med Slovensko turistično organizacijo in Ferrari Club Italia je prišlo po srečanju s predsednikom kluba na poslovnem dogodku v Italiji lani septembra. S pripravami na organizacijo dogodka je predstavništvo STO v Milanu pričelo letos junija. Predsednik kluba Vincenzo Gibiino je razkril, da prihaja iz Italije kar 13 Ferrarijev, katerim se bodo na dogodku pridružili še 3 Ferrariji iz Slovenije. Dodal je še, da si želi, da bi dogodek lahko postal tradicionalen.

Aljoša Ota, vodja predstavništva v Italiji, je ob dogodku izjavil: "Gre za izjemno ugleden dogodek, ki je prav zaradi tega velikega pomena za promocijo Slovenije tako na italijanskem kot tudi na drugih mednarodnih trgih. Moč znamke Ferrari je pomembna predvsem zaradi pozicioniranja Slovenije kot destinacije za butična doživetja in destinacije za najzahtevnejše goste."

Direktor Turističnega združenja Portorož Aleksander Valentin je dodal: »V izjemno veselje nam je, da je tako ugleden klub dodal našo destinacijo na svoj zemljevid. Še posebej nas veseli, da bodo prenočili prav v Portorožu. Rad bi se tudi zahvalil predstavništvu STO v Italiji za odlično sodelovanje.«

Kontakt

Kontakt za medije Lea Šuligoj
T: +386 (0)5 674 82 62
M: +386 40 844 229
lea@portoroz.si