Novice - Portorož in Piran

Vse novice

Brezplačni vodeni ogledi po slovenski Istri

Slovenska Istra je več kot le sonce, morje in plaža. Ponuja obilico nepozabnih doživetij in možnosti odkrivanja skritih kotičkov na vsakem koraku. Da bo raziskovanje toliko bolj pestro in zanimivo, vas bodo naokoli popeljali naši izkušeni vodiči in to kar brezplačno!

S pomočjo Slovenske turistične organizacije, ki je podprla dejavnost turističnega vodenja v Sloveniji, bodo lahko obiskovalci brezplačno spoznavali zanimive zgodbe slovenske Istre, ki jih pripovedujejo domačini, okušali najboljše oljčno olje na svetu in odkrivali bogato kulturno dediščino.

Obiskovalci bodo z izkušenimi vodniki raziskovali bogate zaklade Kopra, uživali v vinski pravljiciodkrivali mistično krajino v Rodiku ali se podali na kolo po znameniti Parenzani.  

Prav tako so na voljo brezplačni vodeni ogledi srednjeveškega Pirana, Izole z ribiško tradicijo in beneškega Kopra, po akcijskih cenah pa tudi jadranje in občudovanje obalne silhuete z morja.

Že od junija so na razpolago tudi brezplačni vodeni ogledi Izole na temo ribištva in morske kulinarike, ki se bodo končali z nepozabnim doživetjem lovljenja sip s pomola. 

Ljubitelji zgodovine in kulturno-zgodovinskih znamenitosti boste na vodenem ogledu Hrastovelj in tamkajšnje znamenite cerkvice pobliže spoznali tudi življenje Šavrink.

Zeleni popotniki boste na svoj račun prišli na ogledu Krkavč z obiskom oljčnika, ali pa se podate na sproščujoč sprehod po Krajinskem parku Strunjan in obiščete energijske točke v bioenergetskem resortu Salinera.

Vsi ljubitelji narave, pohodništva in kolesarjenja lepo vabljeni na aktivno spoznavanje in raziskovanje neokrnjenih kotičkov v zaledju slovenske Istre, v objemu slapov, rek, starih mlinov in nepozabnih panoram z najvišjih razglednih točk.

Nenazadnje pa so za vas pripravili še dodatnih novih 5 programov, kjer boste lahko spoznavali življenje solinarjev in tradicijo pridelovanja belega zlata, kako in zakaj je nastal park Forma Viva, se sprehodili skozi Portorož in zavrteli čas nazaj ali segli malo dlje, vse tja do Brkinov, kjer pravijo, da so "jušto na konfini"

Najmlajši se lahko prelevijo v viteze in tako odkrivajo skrite kotičke Pirana ali pa se podajo na enkratno doživetje z morsko deklico po Strunjanu. Radovedneži lahko raziskujejo dediščino Rimljanov in tradicijo ribištva v Izoli, za vse, ki se želijo preleviti v kapetane, pa vabimo na vodenje Potuj kot kapetan po Kopru

****************

Foto 1: Soline (Jaka Ivančič)

Foto 2: Strunjanske soline (Branko Furlanič)

Foto 3: Pretorska palača

Foto 4: Vino in pršut (Jaka Ivančič)

Kontakt

Kontakt za medije Lea Šuligoj
T: +386 (0)5 674 82 62
M: +386 40 844 229
lea@portoroz.si