Novice - Portorož in Piran

Vse novice

Usposabljanje za uporabo nove aplikacije WAYV

Kot partner v projektu MORSKIPREVOZI vabimo vse zainteresirane, da se udeležijo brezplačnega strokovnega usposabljanja za uporabo nove aplikacije WAYV pri opravljanje varnega prevoza ljudi po morju.

O projektu MORSKIPREVOZI

Osnovni namen projekta MORSKIPREVOZI je razviti prometne povezave med kraji ob slovenskem morju in povezati potnike ter lastnike plovil. Letos bo zaživela inovativna aplikacijska platforma, s katero bo mogoče iskati in ponujati morske prevoze. Aplikacija Wayv bo povezala potnike in lastnike plovil ter tako omogočala prevoz z različnih točk slovenske obale. Sistem je zasnovan po vzoru kopenskega sistema Uber s prilagoditvami na morski prevoz. Komunikacija med potniki in ponudniki prevozov bo potekala preko aplikacije, prav tako plačilo prevoza, kar bo tako za potnike kot za ponudnike prevozov varno in nadzorovano.

Predstavitev aplikacije bo potekala v SREDO, 9. 6. 2021, od 18.00 do 20.00 v Marini Izola, Tomažičeva 4a, Izola (dvorana pod recepcijo marine v Rotundi).

Udeleženci usposabljanja bodo seznanjeni z naslednjimi vsebinami:

Prikaz delovanja aplikacije Wayv:

- Predstavitev in simulacija delovanja aplikacije Wayv

- Testiranje aplikacije na svojem pametnem telefonu

- Registracija ponudnikov storitve morskih prevozov

- Razno


Vsi, ki se bodo usposabljanja udeležili in se odločili, da se bodo vključili v projekt MORSKIPREVOZI kot ponudniki morskih prevozov, bodo prejeli brezplačne bokobrane Wayv in si s tem zagotovili prepoznavnost.


Zaradi omejitev COVID-19 in priporočil NIJZ prosimo, da vašo prisotnost predhodno potrdite na naslov arturo.steffe@gmail.com.

Za več informacij se lahko obrnete na gsm 041 687 105 (Arturo Steffe).  

Po zahtevah Nacionalnega inštituta za javno zdravje je potrebno zagotoviti zadostno razdaljo med udeleženci seminarja in je med seminarjem obvezna uporaba maske. Prosim, da si ob vhodu v dvorano razkužite roke in upoštevate vsa ostala priporočila NIJZ za preprečevanje okužb.


Objava v sklopu projekta MORSKIPREVOZI, LAS Istre, sofinanciran s strani Republike Slovenije in Evropskega sklada za regionalni razvoj.


Foto: Katja Jemec

Kontakt

Kontakt za medije Lea Šuligoj
T: +386 (0)5 674 82 62
M: +386 40 844 229
lea@portoroz.si