Novice - Portorož in Piran

Vse novice

Srečanje motoristov Harley-Davidson v Portorožu odpovedano

Pandemija je tudi letos odnesla 29. evropski H.O.G. Rally, ki bi se moral med 10. in 13. junijem zgoditi v Portorožu. Organizatorji se želijo ponovno vrniti naslednje leto, a bodo točne datume še sporočili.

Organizatorji evropskega srečanja motoristov Harley-Davidson so skupaj s Turističnim združenjem Portorož, koordinatorjem dogodka na destinaciji, do zadnjega upali, da bi prireditev letos lahko izvedli, a so se morali na koncu strinjati, da je situacija še vedno preveč nepredvidljiva. H.O.G. Rally bi se moral pri nas zgoditi že junija 2020, a je bil zaradi pandemije koronavirusa prestavljen in od takrat so se organizatorji iz Velike Britanije trudili, da bi dogodek uspešno in predvsem varno izpeljali med 10. in 13. junijem letos.

Dober mesec pred dogodkom so si na veliko žalost vseh morali priznati, da je epidemiološka slika v Obalno-kraški regiji sicer zelo vzpodbudna, a so potovanja še vedno zelo omejena in nepredvidljiva. Na prireditvi so si namreč obetali okoli 40.000 obiskovalcev iz več kot 60 držav. Potovanje do Portoroža bi v trenutni situaciji, ko se ukrepi spreminjajo skorajda iz dneva v dan, za obiskovalce predstavljalo prevelik izziv. Hkrati pa so želeli zaščititi tudi lokalno prebivalstvo, saj gre za dogodek velikih razsežnosti, čeprav se dogaja na prostem.

Organizatorji se zahvaljujejo občinskim oblastem ter portoroškim hotelirjem in turističnemu združenju za dobro sodelovanje in potrpežljivost. Na vsak način se želijo v Portorož še vrniti, o novih datumih pa se bodo v dogovoru z destinacijo odločili, ko bo epidemiološka situacija ugodnejša. Foto: H.O.G. Rally 2016 v Portorožu (arhiv organizatorja).

Kontakt

Kontakt za medije Lea Šuligoj
T: +386 (0)5 674 82 62
M: +386 40 844 229
lea@portoroz.si