Novice - Portorož in Piran

Vse novice

Odkrivanje Istre preko video razglednic

21. februarja bodo na destinaciji Portorož & Piran obeležili mednarodni dan turističnih vodnikov z video razglednicami pod skupnim sloganom Odkrijte zgodbe, ki jih skriva naša Istra. Strokovni tečaj za lokalne turistične vodnike bo letos potekal v septembru.

Lani je Turistično združenje Portorož v sodelovanju s podjetjem Euro Nobile, Nevija Božič s. p. prvič organiziralo brezplačna vodenja ob mednarodnem dnevu turističnih vodnikov. Odziv je bil odličen, zato so se odločili, da letos akcijo ponovijo. Glavni cilj je promocija istrske kulturne in naravne dediščine, prav tako pa tudi promocija lokalnih turističnih vodnikov, ki so v kriznih časih koronavirusa utrpeli hude posledice.

Zaradi posebnih razmer bodo letos vodniki namesto brezplačnih vodenj pripravili kratke, polminutne video posnetke, ki bodo gledalce popeljali po poteh slovenske Istre ter s tem vzbudili interes za odkrivanje novih, avtentičnih doživetij in še neodkritih zgodb. Njihovi posnetki bodo 21. februarja, ob mednarodnem dnevu turističnih vodnikov, premierno predvajani na Facebook in Instagram kanalih Portoroz & Piran ter Love Istria, objavljeni pa bodo tudi na YouTube kanalu Portoroz & Piran. Mag. Igor Novel, direktor Turističnega združenja Portorož je dodal: »Video vsebine vodnikov bomo delili preko naših kanalov tudi kasneje, uporabili pa jih bomo tudi v naših prihodnjih promocijskih aktivnostih.« Video posnetke s skupnim sloganom Odkrijte zgodbe, ki jih skriva naša Istra je do danes pripravilo že sedem licenciranih turističnih vodnikov, še več pa jih pričakujejo do konca tedna. Obiskovalce bodo popeljali na ogled Pirana, Portoroža, Strunjana, Padne, solin, Kopra ter drugih znanih in manj znanih istrskih lokacij.

Strokovni tečaj za lokalne turistične vodnike, ki ga že od leta 2006 organizira Turistično združenje Portorož, bo letos potekal septembra. Uspešno opravljen tečaj bo osnova za pridobitev izkaznice za lokalnega turističnega vodnika na območju štirih istrskih občin Ankaran, Koper, Izola in Piran ter za vpis v register turističnih vodnikov slovenske Istre. Podroben program tečaja bo objavljen na spletnem portalu Turističnega združenja Portorož www.portoroz.si, predvidoma v avgustu. Foto: Jaka Ivančič

Kontakt

Kontakt za medije Lea Šuligoj
T: +386 (0)5 674 82 62
M: +386 40 844 229
lea@portoroz.si