Novice - Portorož in Piran

Vse novice

Tudi Piran kmalu v praznični preobleki

V soboto, 5. decembra, bo tudi v piranski občini zasijala praznična osvetlitev. Slavnostni prižig bo mogoče spremljati v živo preko spleta, dodatno pa ga bo obogatil video s prikazom najlepših panoram Portoroža in Pirana in glasbenimi vložki štirih odličnih piranskih glasbenikov.

V soboto, 5. decembra, si bo tudi  piranska občina nadela praznično preobleko in zasijala v praznični osvetlitvi. Prižig lučk bo mogoče spremljati od 17.00 dalje na YouTube kanalu Portoroz & Piran. Premierno bo predvajan promocijski video s preletom destinacije od Nove vasi do Pirana, ki bo vključeval glasbene vložke odličnih piranskih glasbenikov: Slavka Ivančiča, Anike Horvat, Jureta Lesarja in Tea Collorija. Gledalce pa bosta pozdravila tudi župan Občine Piran Đenio Zadković in direktor Turističnega združenja Portorož mag. Igor Novel. Sledilo bo odštevanje s simpatično voditeljico Laro Pirc, ki bo s pritiskom na gumb prižgala praznične luči v občini Piran.

V soboto se bo iz zvočnikov na portoroški promenadi zaslišala tudi praznična glasba, ki bo sprehajalce razveseljevala še ves mesec. Če bodo razmere to dopuščale, bo v drugi polovici decembra zaživel božično-novoletni sejem, ki bo na stojnicah ob glavni portoroški promenadi ponudil izdelke umetnostne obrti in praznične kulinarične dobrote.

V vsakem primeru pa letos ne bomo zamudili tradicionalnega Festivala penin, letos že devetega po vrsti. V soboto, 26. 12, bo ob 17.00 potekala razglasitev najboljših penin 2020, prenos v živo iz Kristalne dvorane hotela Kempinski Palace Portorož si bo mogoče ogledati na YouTube kanalu Portoroz & Piran. Od 26. decembra 2020 do 2. januarja 2021 pa bo potekal tudi teden penin v lokalnih restavracijah, kjer bo mogoče odlično kulinariko združiti z izbranimi peninami. Prav posebna letošnja novost bo Doživetje Festivala penin, ki si ga bo mogoče naročiti na dom. Gre za paket z izborom najboljših penin, ki bo naprodaj na uradni spletni strani festivala www.festivalpenin.si

***

Priloge:

-         Fotografija 1: Piran v prazničnih lučeh. (foto: Jaka Ivančič)

-         Fotografija 2: 9. Festival penin bo potekal nekoliko drugače. (foto: Jaka Ivančič)

Kontakt

Kontakt za medije Lea Šuligoj
T: +386 (0)5 674 82 62
M: +386 40 844 229
lea@portoroz.si