Novice - Portorož in Piran

Vse novice

Dosežki Turističnega združenja Portorož v preteklem letu

Nov rekord v številu obiskovalcev

Po podatki Statističnega urada RS je lani destinacijo Portorož & Piran obiskalo rekordno število obiskovalcev. Zabeležili so več kot 620.000 turistov (620.863), kar je za 3 % več kot leta 2018. Ustvarili so 1.875.439prenočitev, kar je enako kot lani. Približno 70 % je bilo tujih turistov, med njim največ Avstrijcev, Italijanov, Nemcev in Madžarov.

V TIC Piran in Portorož pomagali kar 345 gostom dnevno

V piranskem in portoroškem turističnem informacijskem centru so lani s turističnimi informacijami pomagali kar 126.000 obiskovalcem, kar je v povprečju 345 gostom na dan.

Več kot 100 organiziranih dogodkov

Turistično združenje Portorož je lani popestrilo dogajanje na destinaciji z več kot stotimi dogodki. Tudi letos nas čaka pestra paleta že uveljavljenih, tradicionalnih prireditev, poleg tega pa bomo gostili tudi nekaj odmevnih mednarodnih dogodkov, kot so H.O.G. Rally, Open Air am Meer in Slovenian Incoming Workshop.

Uspešna digitalna kampanja z italijanskimi vplivneži

Turistično združenje Portorož je lani izvedlo digitalno kampanjo, v okviru katere so k sodelovanju povabili tri italijanske vplivneže, ki so na svoj način izkusili petzvezdična doživetja in jih predstavili sledilcem na svojih kanalih družbenih omrežij. Vtisi in doživetja sodelujočih vplivnežev pa so bili nato združeni v skupnem videu. Kampanja je bila na spletu podprta z oglasi, ki so v Italiji dosegli več kot milijon spletnih uporabnikov, video oglas pa je pritegnil pozornost dveh milijonov uporabnikov. Vplivneži so od aprila do junija ustvarili 259 vsebin na družbenih omrežjih, ki so dosegle 475.000 oseb, samo na Instagramu pa so dosegle 2.6 mio vtisov.

114 tujih novinarjev in 500 objav o Portorožu & Piranu

Destinacijo je lani obiskalo 114 tujih novinarjev iz 17 držav, ki so objavili več kot 500 čudovitih objav o Portorožu & Piranu v vrednosti vsaj 3 mio evrov. Turistično združenje Portorož je gostilo in spremljalo tudi več snemalnih ekip, ki so posnele čudovite prispevke za italijanske, nemške, ruske in španske televizijske kanale, med drugim tudi za priljubljeno italijansko oddajo Geo.

Prvi pametni pogovorni robot

Pod okriljem Turističnega združenja Portorož je lani zaživel Pino, pametni pogovorni robot destinacije Portorož & Piran. S tem je destinacija postala prva v Sloveniji, ki uporablja tako napredne tehnologije. Gre za zahteven projekt, t. i. umetno inteligenco, ki uporablja najnovejšo tehnologijo kognitivne rešitve podjetja IBM Watson Assistant in jo integrira na turistično področje.

Nagrajeni spletni portal www.portoroz.si

Spletni portal www.portoroz.si je bil lani v konkurenci slovenskih digitalnih presežkov izbran za najboljši poslovni portal, za kar je Turistično združenje Portorož prejelo prestižno nagrado WEBSI. Portal je v letu 2019 dosegel več kot 850.000 ogledov.

Dobro sodelovanje med istrskimi občinami

Dobro sodelovanje med štirimi istrskimi občinami na turističnem področju se je nadaljevalo tudi v lanskem letu. Skupno destinacijo Love Istria so predstavljali tako v Sloveniji kot v tujini, promocija je potekala na digitalnem področju, skupaj so najavljali mesečne dogodke v Istri ter se med drugim predstavili na 12 turističnih sejmih in borzah v tujini.

Več kot 70 petzvezdičnih doživetij

Turistično združenje Portorož je lani pozvalo ponudnike različnih pristnih lokalnih doživetij in omogočilo njihovo redno izvajanje, ne glede na število prijavljenih. Od lani je mogoče doživetja rezervirati preko rezervacijskega sistema na spletni strani www.portoroz.si, obiskovalci pa lahko izbirajo med več kot 70 doživetji.

Tri nove krožne pešpoti

Lani jeseni je Turistično združenje Portorož odprlo tri nove krožne pešpoti. Skupno 28 kilometrov slikovitih in urejenih poti pohodnikom omogoča spoznavanje najlepših delov Portoroža, Pirana, Seče in Strunjana.

Galerija na prostem

V sodelovanju z Občino Piran, Hoteli Bernardin in JP Okolje Piran je oktobra lani zaživela galerija na prostem pod bernardinskimi arkadami.

Kontakt

Lea Šuligoj
T: +386 (0)5 674 82 62
M: +386 40 844 229
lea@portoroz.si