Novice - Portorož in Piran

Vse novice

5 razlogov, da preživite konec leta ob morju

5 razlogov, da preživite konec leta ob morju

Kaj je lepšega kot preživeti praznične dneve ob morju? Izola vabi z Ledenim otokom, Koper s Fantazimo v Čudolandiji, čarobnost praznikov pa boste občutili tudi v Portorožu, Piranu in Ankaranu.


 1. Božično-novoletni sejmi

V Kopru lahko Božično-novoletni sejem v osrčju Fantazime obiščete med 23. in 29. decembrom, Božično-novoletni sejem z bogato gastronomsko ponudbo in izdelki umetnostne obrti v parku hotela Kempinski Palace Portorož pa bo odprt vsak dan do 5. januarja. Tam se bodo zvrstili tudi vrsta glasbenih nastopov in otroški program. Tartinijeva božično-novoletna tržnica bo od 23. decembra do 5. januarja tudi v Piranu.

 2. Drsanje in kotalkanje ob morju 

Ljubitelji drsanja letos lahko drsate na Ledenem otoku, ki je zaživel v parku Pietro Coppo v Izoli, na največjem drsališču ob morju v Kopru in na pokritem drsališču v Ankaranu. V Portorožu pa bodo med 27. in 30. decembrom v Monfortu vzpostavili kotalkališče, na katerem bo poskrbljeno tudi za pester animacijski program s šolo kotalkanja in nastopi profesionalnih kotalkarjev.

3. Bogato dogajanje za vse okuse

V Kopru Fantazima prinaša vsakodnevno dogajanje. Med odmevnejšimi dogodki velja omeniti Caprisov božični koncert skupin Siddharta in Big Foot Mama 21. decembra v Areni Bonifika in koncert Anike Horvat istega dne v Taverni, božični nastop Marine Martensson, koncert Tulia Furlaniča in Marina Legoviča 28. decembra v Taverni ter koncert Slavka Ivančiča 4. januarja v Taverni. Ledeni otok v Izoli bodo 28. decembra glasbeno popestrili Vlado Kreslin in Luigi z bendom. Avditorij Portorož bo 23. decembra gostil božično-novoletni koncert Simfoničnega orkestra in solistov Opere SNG Maribor, 27. decembra pa bodo na velikem prazničnem koncertu v Avditoriju nastopili 3 Big Band Orchestra & Lucienne Lončina. 26. decembra bo Kristalna dvorana hotela Kempinski Palace Portorož gostila Festival penin, v parku pred hotelom bo zvečer nastopila legendarna Tereza Kesovija. Na božično vigilijo boste v Ankaranu lahko prisluhnili odlični glasbi Robert Vatovec Big Banda, 27. decembra pa skupini Calegaria.

 4. Obiski dobrih mož

Do 6. januarja lahko v Portorožu za glavno avtobusno postajo obiščete Božičkovo deželo, 23. decembra pa se bo Božiček na letališče Portorož pripeljal kar z letalom. Božiček bo obiskal tudi Koper, in sicer 24. decembra popoldne v sklopu otroške predstave v osrčju Fantazime, medtem ko bo 30. decembra v sklopu Silvestrovanja za otroke koprsko Taverno obiskal dedek Mraz. Istega dne bo Dedek Mraz v družbi pravljičnih junakov obiskal tudi Izolo in piranski Tartinijev trg, medtem ko se bo 31. decembra ustavil na piranskem svetilniku.

 5. Morski skok v novo leto

V Izoli vas bodo v novo leto pospremili skupini Ne me jugat in Bakan gang, v Kopru boste lahko silvestrovali v družbi skupine Rock Partyzani, v Piranu na Tartinijevem trgu pa ob Samuelu Lucasu & The Groove Station ter Adrianu Royu Dee Jayu. V ankaranskem šotoru bosta plesni prehod v novo leto pospremili skupini Trio Turn in Ne joči pevec.

Ob morju bo pestro tudi na novega leta dan. 1. januarja v Portorožu pripravljajo novoletni skok v morje, ob 18. uri bo nebo razsvetlil ognjemet, sledil bo koncert Blaža Vrbiča in Anike Horvat ob spremljavi Big banda Grosuplje: A swingin' affair – tribute to Frank Sinatra.

V Kopru boste prvega januarja lahko prisluhnili akustičnemu koncertu Aleksandra Novaka, v Izoli bodo na Lonki nastopili Primorski fantje in Trio Turn.

Adrenalinski začetek leta bo v Valdoltri 2. januarja, ko bodo na tradicionalnem teku v morje najpogumnejši zaplavali v morju.

 

***********

Foto 1: Koprska Fantazima vabi z bogatim programom, drsališčem ob morju in video mappingom na Titovem trgu. (Foto: Jaka Ivančič)

Foto 2: Bogato praznično dogajanje vas čaka tudi v Ankaranu. (Foto: Janez Volmajer)

Foto 3: Pester otroški program na božično-novoletnem sejmu v Portorožu. (Foto: Sara Ros)

Foto 4: Ledeni otok vabi v Izolo. (Foto: Kontent.si)

Foto 5: Festival penin v Portorožu. (Foto: Sara Ros)

Foto 6: Obisk Božička v Piranu. (Foto: Manuel Kalman) 

Foto 7: Novoletni skok v morje. (Foto: Novoletni skok v morje)


Pripravila: Andreja Čmaj Fakin, Turistična organizacija Mestne občine Koper, v sodelovanju s: Turističnim združenjem Izola, g.i.z., Turističnim združenjem Portorož, g. i. z. in Občino Ankaran.

Kontakt

Lea Šuligoj
T: +386 (0)5 674 82 62
M: +386 40 844 229
lea@portoroz.si