Novice - Portorož in Piran

Vse novice

Živahno poletje v Portorožu

V avgustu se nadaljujejo številne prireditve Poletja v Portorožu. Brezplačni dogodki so odlično sprejeti, privabijo mnoge obiskovalce in poskrbijo za živahno poletno vzdušje. Vrhunec dogajanja bo 15. avgusta, ko bodo portoroško plažo preplavile uspešnice italijanske legende Vasca Rossija.

V avgustu se nadaljuje Poletje v Portorožu, ki ponuja številne odlične dogodke prav vsak dan v tednu. Ob ponedeljkih je na sporedu kino na plaži, v okviru katerega bodo v avgustu predvajane predstave Jebiga, Sole a Catinelle, Dvojne počitnice (izjemoma v sredo, 14. 8.), Nepopisan list in Naš avto. Od torka do sobote se bodo v rožnem vrtu in na ploščadi zvrstili številni koncerti, prisluhnili bomo jazz in blues ritmom, obalnim big bendom, mladim glasbenikom, pa tudi znanim domačim in tujim izvajalcem. Teden se bo zaključil s folklorno-glasbenimi večeri, kjer bodo nastopili svetovni prvak v diatonični harmoniki Denis Novato in člani Folklornega društva Val. Ob ponedeljkih, sredah in petkih bo poskrbljeno za pester tematski otroški program, 2. in 9. avgusta pa bosta organizirana tudi plesna večera v znamenju karibskih plesov in tanga.

Mag. Igor Novel, direktor Turističnega združenja Portorož: »Z obiskom na dogodkih, ki jih organizira Turistično združenje Portorož, smo zelo zadovoljni. Kino na plaži je vsak ponedeljek polno zaseden, tudi koncerti in folklorni večeri vedno napolnijo portoroško ploščad in lepo popestrijo poletno vzdušje v Portorožu.«

Vrhunec dogajanja bo 15. avgusta, ko bo na velikem koncertu na portoroški plaži nastopila skupina Havana Club & Maurizio Solieri – Vasco Rossi tribute. Skupini Havana Club, ki preigrava uspešnice legendarnega italijanskega glasbenika, se bo tokrat pridružil Maurizio Solieri, eden najboljših italijanskih kitaristov, ki je bil kar 18 let član originalne zasedbe Vasca Rossija.

Na portoroški ploščadi bodo avgusta nastopili še skupina WCKD Nation, italijanska skupina Joe di Brutto, obalni big bendi Špičikuc, 3 Big Band, Robert Vatovec Big band, En big band in Bend it!, Anika Horvat s skupino, skupina Pliš in skupina OI & B Zucchero Tribute. V rožnem vrtu pa se bodo predstavili skupina Mono, Karamela, Ema Jagrič, Blue Angel Gang, Okustični, Petra Ceglar, Tomi Purich Trio z gosti in Marko Churnchetz Trio.

Kontakt

Kontakt za medije Lea Šuligoj
T: +386 (0)5 674 82 62
M: +386 40 844 229
lea@portoroz.si