Novice - Portorož in Piran

Vse novice

Zaživel je turistično informacijski center v Padni

V Padni je danes pod okriljem Turističnega združenja Portorož zaživel turistično informacijski center. Obiskovalcem bodo na voljo električna kolesa, pričakala pa jih bo tudi ponudba oljčnega olja, vina in drugih domačih proizvodov.

Danes je v Padni zaživel turistično informacijski center. Odprt bo od petka do nedelje med 10. in 16. uro, pa tudi ob praznikih in prireditvah ter ob obiskih gostov s potniških ladij. Od maja dalje bo TIC odprt vsak dan.

Prostori TIC-a se nahajajo v stavbi, ki stoji ob vhodu v Padno in je v lasti Občine Piran. Nekdanji hlev je bil leta 2006 z naravnimi lokalnimi materiali obnovljen v tipično istrsko hiško z dvoriščem in pergolo. Kasneje je Občina s pomočjo sredstev iz projekta Revitalizacija istrskega podeželja in turizma na istrskem podeželju – Revitas prostor še dodatno opremila. Ohranili so kamnite stene, ognjišče v pritličju hiše, v nadstropju pa so uredili manjšo dvorano.

Skladno z akcijskim načrtom Strategije razvoja turizma do leta 2025 je Občina letos z najemno pogodbo predala stavbo v upravljanje Turističnemu združenju Portorož z namenom aktivnega upravljanja turistično informacijskega centra. Poleg podajanja informacij bodo v TIC-u na prodaj tudi lokalni proizvodi, predvsem oljčno olje in vino, pa tudi izdelki lokalnih umetnikov ter publikacije o Padni in istrski kulinariki. Ob prireditvah in obiskih gostov s potniških ladij bodo v sodelovanju z vaščani organizirane tudi pokušine lokalnih proizvodov. Velik poudarek bo na predstavitvi številnih doživetij, ki jih ponuja istrsko podeželje. V TIC-u si bodo lahko obiskovalci izposodili električna gorska kolesa, ki jih je Občina pridobila v okviru projekta MobiTour – Trajnostna mobilnost turističnih destinacij na obali in v zaledju čezmejnega območja. Uporabnina koles bo znašala simboličnih pet evrov na dan, na voljo pa bo tudi vsa dodatna oprema, od čelad do otroškega sedeža.

Vizija razvoja Padne temelji na sožitju med kmetijstvom in turizmom. Vasica je med turisti izjemno priljubljena, saj cenijo avtentično ponudbo, ki jo lahko tam doživijo. Še zlasti so nad Padno navdušeni gostje s potniških ladij, veliko pa je tudi obiskov kolesarjev in pohodnikov.


TIC Padna, Padna, 6333 Sečovlje

Tel: 040 518 563 

E-mail: ticpadna@portoroz.si


Foto: Jaka Ivančič, Jaka Jeraša

Kontakt

Lea Šuligoj
T: +386 (0)5 674 82 62
M: +386 40 844 229
lea@portoroz.si