Novice - Portorož in Piran

Vse novice

Pustovanje v Portorožu s pridihom poletja

Pustne šeme so včeraj preplavile s soncem obsijan Portorož. Brazilski spektakel je navdušil številno občinstvo in pričaral pravo poletno vzdušje. Otroci so uživali na ustvarjalnih delavnicah in ob predstavi Petra Pana in Zvončice.

Toplo, pomladno vreme je včeraj v Portorož privabilo številne pustne maske in druge obiskovalce. Med 11. in 18. uro je na portoroški ploščadi potekalo poletno obarvano pustovanje z naslovom Skoči v poletje. Živahno je bilo že dopoldan, ko so na stojnicah pričeli ponujati slastne pustne dobrote, od domačih fritul in kroštol do pisanih in sveže pečenih krofov.

Ob 14. uri se je pričel program, ki ga je spretno povezovala Lara Pirc. Otroci so uživali na ustvarjalnih delavnicah, poslikavah obrazov in ob predstavi Petra Pana in Zvončice. Nato pa so oder zavzeli brazilski glasbeniki desetčlanske zasedbe Salsa Street Orchestra in z latinsko-ameriškimi ritmi dodobra ogreli ozračje. Pridružile so se jim še plesalke skupine Ipanema Show Do Brasil v atraktivnih kostumih, ki so priklicali spomin na karneval v Riu de Janeiru. Spektakel značilnih folklornih brazilskih plesov je bil prava paša za oči, plesalke pa so nato zaplesale tudi med občinstvom in pričarale sproščeno, poletno vzdušje.

Nekaj utrinkov s pustovanja najdete v spodnji fotogaleriji.

Kontakt

Lea Šuligoj
T: +386 (0)5 674 82 62
M: +386 40 844 229
lea@portoroz.si