Novice - Portorož in Piran

Vse novice

Končno poletje, ki kar vabi na morje!

Surfanje, supanje, kajak, vodni skuterji ... Katero zabavno slano aktivnost na in ob morju boste izbrali?

Ustvari si poletje na portoroški plaži ponuja veliko aktivnosti za vse starosti – od otroškega mini kluba, do joge in zumbe. Jogo si lahko privoščite tudi v arheološkem parku Simonov zaliv ter na plaži Svetilnik v Izoli. V Marini Portorož odpirajo čisto nov otok doživetij s centrom vodnih športov, odbojkarskimi igrišči na mivki in sprehajalnimi potmi. V Kopru svoja vrata znova odpira park vodnih športov in z morjem povezanih aktivnosti Active Koper z novim Sea-Fun parkom na vodi, kise ga bodo razveselili zlasti najmlajši. V izolskem TIC-u si lahko izposodite supe in se z njimi odpravite na raziskovanje plaž z morja. V Ankaranu pa vas ponovno pričakuje pestro poletno dogajanje v okviru Poletja v Ankaranu.

Poleg urejenih peščenih, kamnitih in grajenih plaž, primernih tudi za otroke vseh starosti, izkoristite čas za spoznavanje kulture, tradicije in življenjskega sloga obmorskih mest. Podajte se v iskanje skritih arhitekturnih biserov in raziščite očarljive prizore narave v istrskem podeželju. 

Ob vseh morskih aktivnostih pa teknejo tudi sveže morske dobrote. Te vam z veseljem pripravijo prijazni gostinci v številnih lokalnih restavracijah. Lokalne dobrote pa je sicer v Izoli ob sredah in sobotah vse do septembra mogoče kupiti tudi na lokalni tržnici Ruba sz moje njive.

Pričarajte si brezskrbne počitnice, na katerih si boste lahko starši oddahnili, medtem ko se bodo otroci razigrano podili po mestnih ulicah in trgih ter varnih igriščih. Podajte se na nova mediteranska doživetja ali pa se pustite razvajati v sproščenem okolju sredi solnih polj v Thalasso Spa centru Lepa Vida.

Večere si polepšajte na številnih koncertih klasične glasbe v romantičnem Piranu. Obiščite Primorskei poletni festival in Festival Tartini ter muzeje, galerije in razstavišča slovenske Istre, ki bodo svoja vrata odprli 16. junija v okviru Poletne muzejske noči.

Pričarajte si nepozabno poletje na našem malem ščepcu Mediterana!


Kontakt

Kontakt za medije Lea Šuligoj
T: +386 (0)5 674 82 62
M: +386 40 844 229
lea@portoroz.si