Novice - Portorož in Piran

Vse novice

PortoRose – Rose & Rosé Festival

Festival vrtnic in rosé vin

Festival vrtnic in rosé vin, PortoRose– Rose & Rosé Festival, konec maja v Portorož prinaša izbrana rosé vina iz vseh vinorodnih dežel Slovenije, ki jih bo moč degustirati v cvetočem Rožnem vrtu tik ob morju. Dogajanje se bo začelo v soboto, 26. maja, popoldan, z Rosé Wines Masterclass – vodeno degustacijo mirnih in penečih rosé vin ob izbranih prigrizkih.

Izbrane slovenske roséje bodo obiskovalci poskušali tudi v Rožnem vrtu, kjer bodo za dobro vzdušje poskrbeli jazz in blues ritmi Dixie Šok Banda in F&B Acrobatics, vse do uradnega odprtja festivala z županom občine Piran Petrom Bossmanom in direktorjem Turističnega združenja Portorož mag. Igorjem Novelom. V njuni družbi bo Vrtnico slavnih posadil priljubljeni pevec Jan Plestenjak, ki je vrtnico simbolično že prejel novembra lani na dogodku Štorje iz bistroja.

Na Festivalu si bodo obiskovalci lahko priskrbeli sadiko vrtnice Portorož, ki s svojimi žareče oranžnimi, rumenimi in nežno rožnatimi cvetovi krasi številne vrtove doma in po svetu. Program bodo popestrile kreativne delavnice za otroke na temo cvetličnih fantazij, cirkus in čaranje ter wellness kotiček z brezplačnimi masažami. Večerni dogodek v kavarni Café Central hotelov LifeClass Portorož, Rose & Rosé party, bo ljubitelje vin razvajal z vrtničnimi prigrizki, izbranimi vini in glasbo.

Organizatorji so festivalu dodali tudi dobrodelno noto. Zbrana sredstva na dražbi otroških izdelkov bo Turistično združenje Portorož namenilo za zdravljenje petletne Anje iz Lucije.

PortoRose– Rose & Rosé Festival se bo nadaljeval tudi v nedeljo, 27. maja, ko bo v Rožnem vrtu degustacijo rosé vin slovenske Istre, kulinarično ponudbo in program za otroke popestril še Art ulični teater La vie en rose z Nuško Drašček

Posebni dogodki za ljubitelje in poznavalce rosé vin

V sklopu Festivala bosta potekala dva posebna rožnato obarvana vinska dogodka. Vodena degustacija s pregledom slovenske odličnosti rosé vin – Rosé Wine­s Masterclass PortoRose2 – v organizaciji SloVino Instituta in Centra za gastronomijo in kulturo vina Univerze na Primorskem bo v soboto, 26. maja, v Kristalni dvorani hotela Kempinski Palace Portorož. V nedeljo, 27. maja, pa bo potekala Wine academy Vinakoper z degustacijo istrskih rosé vin. Dogodka sta plačljiva, število mest pa je omejeno. Obvezna je predhodna prijava. Več: www.rose.si.


Program festivala >>

Kontakt

Lea Šuligoj
T: +386 (0)5 674 82 62
M: +386 40 844 229
lea@portoroz.si