Doživetja - Portorož in Piran
Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Doživetja

Nepozabna doživetja na podeželju

Lov na tartufe

Lov na tartufe

So tartufi res afrodizijak? Zakaj so pri lovu psi zamenjali prašiče? Ali se jih res nabirajo samo zgodaj zjutraj? Tartufar in njegova psička nam bosta odprla vrata v skrivnostni svet tartufov. Skupaj se bomo odpravili v gozd do skritega kotička, kjer bomo s kančkom sreče med koreninami dreves izbrskali dišeči gomolj. Po lovu si bomo privoščili fuže (domače testenine) s tartufi ob kozarčku vina lokalnega vinarja.
Oljčno olje skozi čas

Oljčno olje skozi čas

Vabimo vas na pot skozi čas. Izvedeli boste, zakaj se oljčnemu olju reče tekoče zlato ter za kaj vse so oljke in oljčno olje uporabljali včasih in za kaj danes. Skočili bomo v 19. stoletje, spoznali Tono in njeno torklo (mlin za oljke) ter sodobne tehnike pridelave in predelave olja in oljk. Poskusili bomo olja različnih sort in okusov, vložene oljke, namaze in čokolade, kar je le delček dobrot, ki jih danes pripravljajo istrski oljkarji. V osrčju slovenskega oljkarstva boste lahko okusili, vonjali in čutili sladkost in ostrino istrskega oljčnega olja.
Okusne vinske zgodbe

Okusne vinske zgodbe

Refošk in malvazija, dve tipični istrski vini. Katero je boljše? Odgovore bomo iskali pri znamenitih istrskih vinogradnikih, kjer bomo spoznali različne načine vzgoje vinske trte ter pridelave in predelave grozdja. Vsak ima svoj način kletarjenja pa vendar so vsa njihova vina vrhunska. Vsem pa je skupno, da so se med prvimi podali na pot ekološke pridelave, danes pa so med največjimi.
Po poti dediščine Hrastovelj
Hrastovlje

Po poti dediščine Hrastovelj

Odpravite se na odkrivanje skoraj pozabljenih vaških poti v kraje, kjer so nekoč živele in hodile istrske žene Šavrinke. Naj vas pot zanese v skrivnostne Hrastovlje, kjer vam bodo prijazni domačini predstavili svoje zaklade. Ne le, da se boste razgledali po čudoviti cerkvici iz 12. stoletja, ki je edina v celoti poslikana cerkev v Sloveniji in hrani odlično ohranjen motiv mrtvaškega plesa, z vaškega griča se vam bo pogled odprl na celotno vas. Zlahka zaidete v hram umetnosti, galerijo izvrstnega istrskega umetnika Jožeta Pohlena, kot tudi v osebno zbirko domačina Grozdana Pohlena, ki je skrbno shranil neprecenljive predmete iz življenja domačinov in vojakov naših krajev. Za Istro značilne živalske in rastlinske vrste, ki jih danes srečamo le še izjemoma, vas pričakujejo v parku avtohtonih rastlin in živali. Da pa domov ne boste odšli lačni in praznih rok, se le ustavite v vaški Gostilni Švab in trgovini s suhomesnatimi izdelki ter s seboj odnesite delček zelenega podeželja.

Rezervirajte svoje doživetje!

Stopite na pot odkrivanja novih skritih kotičkov istrskega zaledja že danes! Poglejte pestro paleto aktivnosti v aktualni ponudbi in izberite svoje naslednje doživetje!

Kraj
Tematika
Posebnosti
Zemljevid
Seznam