Okusi Istre - Portorož in Piran
Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Okusi Istre

Hrana, ki piše svojo zgodbo

„Kdor želi te kraje resnično doživeti in razumeti, naj o njih ne bere knjig, temveč naj … jé!“

Stara istrska modrost je še kako resnična. Lokalna kulinarika se namreč močno opira na tradicijo in sestavine iz bližine. Vrhunski kuharji pa znajo vse to umetelno združiti z zdravo mediteransko kuhinjo. Predstavljajte si te sočne, barvite in raznolike jedi, ki razvajajo vaše brbončice, da nenehno kličejo po še.

Naša kulinarika temelji na lokalnih naravnih proizvodih, med katerimi najbolj blestijo sol, olive, sveže sadje in zelenjava, bogata vina ter drugi okusni darovi morja in zalednih pokrajin. Za piko na i pa jim z veseljem dodamo ščepec avtohtonih mediteranskih začimb in dišavnic.

Raziskujte in uživajte v mojstrovinah okusov, ki se raztezajo vse od prestižnih restavracij do izvrstnih lokalnih gostiln z rustikalnim pridihom. Komaj čakajo, da jih odkrijete!

Ali ste vedeli?

Najstarejši vinograd refoška

Najstarejši vinograd refoška

Najstarejši vinograd refoška v slovenski Istri šteje skoraj 150 let. Vinograd Lunčevec združuje pozitivno energijo stoletnih trt, kamna in istrske zemlje.
Prva vinska fontana v Sloveniji

Prva vinska fontana v Sloveniji

Prva vinska fontana v Sloveniji stoji v Marezigah, na eni najlepših razglednih točk v slovenski Istri. Od tod se odpira osupljiv pogled na istrsko zaledje in koprski zaliv.
Osmice

Osmice

Osmica je zanimiva posebnost naših krajev. Nekoč je bila namenjena prodaji tistega, kar je kmetom ostalo, danes pa je tudi način, kako predstaviti svoje vino in domače jedi.
Klapavice

Klapavice

Klapavica, najbolj razširjena školjka na Jadranu, ima preko 30 imen. Najbolj priljubljena so: dagnja, pedoč, pidoč, pijoč, ušenaka, uš, klapunica, mušula.