Kulinarika v Kopru - Portorož in Piran

Gostilna Za Gradom Rodica

Ključna vodila kuhinje v Gostilni za Gradom so posluh za gosta, ki se pri njih mora počutiti, kot da bi bil doma in sveže sezonske sestavine, med katerimi prednjači morski živelj ob spremljavi zelenjave in sadja. Kaj vas čaka na meniju, ne boste vedeli, dokler vam ponudbe ne bo opisal, vedno za pripovedovanje zgodb razpoloženi Rodica, ker jedilnega lista sploh nimajo. Je pa pričakovati sveže jadranske ulove iz ribarnice in zelenje s koprske tržnice ter z zeliščnega vrta na Markovcu.

Specialitete: kruhovi ježki, češnjev zavitek, rakovica in hobotnica, škampova juha, štruklji, Popečeni Jadranski gamberi v meglici, Rodica megla, Mizica iz školjk, Školjčni zaliv, Šparglji v omaki…

Kraljeva ulica 10, 6000 Koper
T: +386 (0)31 309 650;+386 (0)5 628 55 05